Næringsliv og dugnadsånd hånd i hånd?

Hvordan koble sosialt ansvar med rendyrket kapitalisme? Næringslivsveteranene Christian Thommessen og Olav Thon gir deg hver sin historie under kveldens Changemaker-konferanse.

Stadig flere er opptatt av at investeringene også skal skape verdier for samfunnet som helhet. De siste årene har sosialt entreprenørskap – der gründere oppretter bedrifter for å ta i bruk hittil uutnyttede ressurser – kommet stadig mer i vinden.

Eksempler er Unicus som ansetter autister, Epleslang som bruker ledig arbeidskraft til å plukke frukt i folks hager og Lyk-Z som gjør ungdom som faller utenfor samfunnet i stand til å ta egne valg og komme i gang med sine liv på nytt.

Nå kan en en ny bølge være i ferd med å rulle innover Norge. “Impact investing” handler om å skape nye markeder eller tjenester som løser sosiale utfordringer i større skala.

Kommer til Norge nå

I spissen for fenomenet i Norge står den erfarne næringslivslederen Christian Thommessen, som inntil nylig var leder for FNs utviklingsprogram UNDP. Han starter nå opp den nordiske avdelingen til “impact investment”-selskapet ResponsAbility.

Thommessen tror “impact investing” kan være med å flytte tre milliarder mennesker inn i markedsøkonomien. Dermed kan bistandsmidlene rettes mer direkte mot de virkelig fattige, der det fortsatt ikke vil være mulig å ta i bruk markedsmekanismene i dag.

Meld deg på her – innen klokka 15!

Solgte livsverket – vil hjelpe barn

Spillgründer Kim Daniel Arthur ser den nye bevegelsen fra et mer norsk perspektiv. Han solgte for få år siden spillselskapet sitt, Playfish, og er nå i gang med å utvikle apper for barn med spesielle behov.

Arthur vil fortelle om hvordan han bygger opp en kommersiell virksomhet og kombinerer  det med et ønske om å hjelpe en sårbar gruppe mennesker.

Eiendomsmagnat med gründerhjelp

Eiendomskongen Olav Thon har bygd sitt eiendomsimperium fra grunnen av. Nå har han puttet hele sitt eierskap i Olav Thon-gruppen inn i et allmenyttig fond som skal finansiere fremragende entreprenørskap i Norge, allmennyttige formål i lokalsamfunn der Olav Thon Gruppen driver virksomhet og kjøp av fast eiendom til allmennyttig formål.

I kveld vil han fortelle om sitt forhold til sosiale investeringer og hvilken rolle han ser for seg at fondet vil spille i det norske samfunnet.

I tillegg til de ovennevnte vil Oslo-ordfører Fabian Stang innledningsvis ønske velkommen til Oslo Rådhus. På talerlisten står også professor Rotem Shneor fra Universitetet i Agder, Ingrid Stange fra PfC og en av Norges dyktigste motivatorer Trine Åldstedt.

Programmet avsluttes med et politisk panel og kåring av Norges mest innovative virksomhet.

Innovation Forum Norway står bak arrangementet i samarbeid med First Tuesday.

Meld deg på her – innen klokka 15!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »