-Bli med til India for å utforske fremtidens teknologier og få med deg Tech EXPOInvitasjonen kommer fra Trond Skundberg, daglig leder i Norway India Chamber of Commerce and Industry (NICCI).

India girer opp innovasjonsinnsatsen

Skundberg har jobbet fulltid med India siden 1999. Han er selv en pioner innen IT outsourcing og har de siste 10 år vært fokusert på å bygge broer mellom indiske og norske virksomheter og fremme næringssamarbeid. Nå er han på besøk hos InnoMag redaksjonen for å informere om at NICCI har inngått et partnerskap med Open Innovation Lab of Norway. 

-Deres fokus på innovasjon kombinert med vårt Norge-India engasjement og nettverk, skal gi spennende aktiviteter og muligheter for våre respektive medlemmer, forklarer Skundberg oss. 

Truls Berg som leder Open Innovation Lab of Norway (og som også er InnoMag’s ansvarlige redaktør) sier i en kommentar at samarbeidet med NICCI som nå er inngått også innebærer konkrete fordeler for de 50 medlemmene i Open Innovation Lab of Norway;

-Som nordmenn flest har fått med seg skjer det mye spennende innovasjon i dette enorme landet, men både kultur, språk og tilhørighet gjør det vanskelig å lykkes uten lokale hjelpere.  Trond og hans kollegaer i NICCI kjenner India bedre enn de fleste, og vi føler oss trygge på at vi sammen kan sørge for at våre medlemmer kan høste konkrete fordeler av samarbeidet, sier han i en kommentar.

Vi har knapt satt oss ned med kaffekoppen før Trond minner oss på at det slett ikke er Kina som er verdens nye navle. Fra og med i år er India verdens mest folkerike land, de har også den raskest voksende-befolkningen ,- og ja de er faktisk allerede verdens femte største økonomi. -India representerer enorme muligheter for norsk næringsliv. Som jo er avhengig av mer eksport, ikke sant? Smiler han Norge og India er en bra match. Vi er gode på en del ting som matcher Indias behov, som energi, havnæringer og grønn teknologi. Norge satser tungt på samarbeid, og har utformet en egen India strategi. Norge har på sin side stor mangel på IT kompetanse, og der kan India levere så det monner. En enormt solid IT industri er bygd opp de siste 25 årene. Befolkningen i India er ung, så tilgangen til dyktige konsulenter er sikret i årene fremover.

Så, hva står på programmet i Delhi 16.-19. Januar?

-Vi skal besøke Indias største Tech Expo, dra på spennende bedriftsbesøk, ha et NICCI medlemsseminar, samles til nyttige debriefer og viktige nettverksmiddager. Vi skal møte veldig mange spennende mennesker. Nye partnerskap er målet.

Kan du si litt mer om selve Tech Expo?

-Det kan nok best beskrives som et titalls samlokaliserte store utstillinger og konferanser. Først og fremst IndiaSoft, Smart Cities India Expo og Startup Hub Expo for å nevne noen. Tusenvis av spennende Tech selskaper og løsninger. Titusener av tilreisende og veldig mange internasjonale delegasjoner.Det er kjempestort. Alt på ett sted. Jobben blir å planlegge slik at vår gruppe får det beste ut av besøket. Vi har inngått samarbeid med arrangøren som virkelig legger bra til rette for oss, sier Skundberg.

Hva kan delegatene forvente?

-Å få et viktig innblikk i India, å bli kjent med landets solide Innovasjons- og teknologi økosystem. Ikke minst å knytte viktige kontakter. Selskaper, det norske apparatet i India og representanter fra Indiske myndigheter.-Enten man ser etter en IT leverandør, teknologipartner eller en vil snuse på det enorme indiske marketed gjennom et joint venture – er det mange veivalg som må gjøres. Vi kan forhåpentligvis bidra med vår kunnskap. Vi er 3 fra NICCI styret og administrasjonen som er med hele tiden. Vineet Jain, også med flere tiårs erfaring fra IT bransjen i Norge, Helge Tryti som har vært leder for Innovasjon Norge i India i 7 år og meg selv. Vår kunnskap, erfaring og nettverk gjøres tilgjengelig. -Jeg kan forresten garantere en ekstra bonus; alle India-inntrykkene man får med seg hjem varer lenge. Det er umulig å ikke bli både fascinert og inspirert. -ikke glem å nevne at hver tiende unicorn i verden kommer fra India da! Det sier en hel del om både innovasjons evne og innovasjonsøkosystemet.

Fortell litt om NICCI og hva dere konkret gjør..

-Vi er brobyggere mellom Norge og India. Nettverket består av norske og Indiske medlemmer. Bedrifter, akademia og organisasjoner. Oppgaven vår er å gi medlemmene våre tilgang til kunnskap, hverandres erfaring, koble mot forretningsmuligheter og de rette samarbeidspartnerene. Med økt fokus på Norge-India samarbeid vokser nettverket vårt bra nå, og vi øker aktivitetsnivået betydelig i 2024, avslutter Skundberg som legger til at kjente virksomheter som blant annet advokatfirmaet Schjødt, DNB, DNV, HCL, Jotun, Kongsberg Digital, Larsen & Toubro, NAMMO Raufoss, NHO, Orkla, Statkraft og Tata er medlemmer.

Du kan lese mer om NICCI og ønsker du å være med på turen til India og Tech Expo så kan du melde din interesse for å være med på turen her.