Home Nyheter Norges viktigste NM? – fremtidige verdiskapere møtes til dyst!

Norges viktigste NM? – fremtidige verdiskapere møtes til dyst!

0
Oslos beste Ungdomsbedrift som skal representere Oslo i NM 25. - 26. april 2019. Det var ordføreren selv, Marianne Borgen, som delte ut prisen, og Jalla Miljø UB fra Hersleb som vant.

Havet fylles med plast, Arktis smelter og biene forsvinner. Klimadebatten tar større plass enn noen gang, men takket være engasjerte ungdommer kan vi i følge Ungt Entreprenørskap likevel se lyst på fremtiden.

Stort fokus på bærekraft i ungdomsbedrifter
Ungt Entreprenørskap arrangerer NM for ungdomsbedrifter 25-26 april, og i år er det påmeldt hele 84 ungdomsbedrifter fra hele landet. 424 av landets mest innovative og engasjerte problemløsere i videregående skole skal kjempe om å utmerke seg i 15 kategorier, deriblant beste ungdomsbedrift. Engasjementet rundt klima, sosialt entreprenørskap og bærekraft er stort, og det er gjennomgående hos flere av årets bedrifter.

Ungdomsbedrift ruster de unge for fremtiden
Elevene som jobber med ungdomsbedrift lærer seg samarbeid, kreativitet, å ta initiativ og å ta ansvar. Ikke minst øker selvtilliten i takt med mestringsfølelsen de får ved å skape noe eget. Dette er viktige egenskaper hos fremtidens entreprenører. Norge trenger flere innovatører for å møte morgendagens utfordringer, og kompetansen ungdommene tilegner seg i løpet av skoleåret ruster dem for fremtidens arbeidsliv.

– Vi ser at motivasjonen hos ungdommene øker, sykefraværet minsker og arbeidet med ungdomsbedrift gir bedre relasjoner mellom lærere og elever. Forskning viser også at ungdommer som har jobbet over lenger tid med Ungdomsbedrift scorer høyere på å ta initiativ og på problemløsning, forteller Grete Ingeborg Nykkelmo, Administrerende Direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Oslos NM-lag
Årets NM-lag fra Oslo består av unge ildsjeler fra alle kanter av byen, og i likhet med andre fylker er bærekraft et gjennomgående tema. Nedbrytbare kopper, destruering av klimakvoter og ungdom på el-sykler som henter og kildesorterer søppel er noen av de kreative bidragene fra Oslo-ungdommen. Sistnevnte er forretningsideen til Jalla! Miljø UB fra Hersleb videregående skole, Oslo sin deltaker i konkurransen «Norges beste ungdomsbedrift».

– Forretningsideene hos årets NM-lag fra Oslo tilsier at våre ungdommer virkelig vil ta i et tak for miljøet, og det er fantastisk å se, sier daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oslo, Siv Elin Dammen.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst