Foto: Apple, Warren Buffet og Stortinget

Om åpenhet, åpne bakdører og åpen innovasjon!

Så var høsten her, og normalt ville mange av oss løpt fra møte til møte kun avløst av enkelte konferanser og seminarer. I stedet sjonglerer vi mellom Zoom og Teams-møter mens vi febrilsk forsøker å levere som om Corona fortsatt var en øl og kontoret fortsatt var et sted medarbeidere møttes.

En av verdens klokeste investorer, – og derfor også en av de rikeste, fylte denne uken 90 år og ble feiret med Cola og pølser badet i Heinz Ketchup. Warren Buffett  er ikke som andre milliardærer. Mannen har på mange måter blitt en levende legende. Hans årsmøter i Oklahoma samler 30 000 og er rene vekkelsesmøtene, bortsett fra at Warren Buffett ikke taler i tunger. I stedet øser Coca Cola’s største aksjonær av sin visdom og serverer gull til alle som lytter.

En vintage Buffett kommentar om markedene som har en tendens til å gå på opp og ned; Det er når tidevannet synker at du ser hvem som svømmer nakne!

Ukens høydepunkt for oss endringsagenter er den økende interessen vi nå ser rundt innovasjonssystemer og behovet for å måle både ressursbruk og effekter. Medlemmene i Open Innovation Lab of Norway brukte tid på temaet på sitt medlemstreff tirsdag. Onsdag morgen inviterte Standard Norge og SINTEF til en meget interessant digital åpen frokost der temaet var innovasjon som middel for å lykkes med sirkulærøkonomiske grep. Over 300 deltagere fikk servert flotte innlegg og forlot Teams-møtet langt bedre informert enn da de logget seg på.

Stortinget som fortsatt har sommerferie har også vist seg vel åpne, og visstnok har de fått ubudne gjester som har logget seg på. I 2020 bør det egentlig ikke skape overskrifter at hackere forsøker seg og det skremmer litt når Bente Hoff, avdelingsdirektør for Nasjonalt cybersikkerhetssenter i Nasjonal sikkerhetsmyndighet på NRK’s Dagsnytt 18 peker på at problemet er at digitaliseringen har kommet for raskt på oss. Med tanke på at Thomas Hysing og hans team bygget Nusse, Norges første datamaskin allerede i 1954 skulle vi tro at digitaliseringen slett ikke bør kunne oppfattes som en dagsfersk greie som burde overraske landets ledende hackerjegere.

Det minner oss om undersøkelsen som ble foretatt på travle Canary Wharf i London i 2014. Testen bestod i at for å få tilgang til et trådløst nettverket måtte man akseptere å gi fra seg sitt førstefødte barn. Man skulle jo tro at dette ville hindre de fleste fra å logge seg på, men etter at seks personer i løpet av kort tid klikket “JA”, ble eksperimentet avsluttet og finske F-Secure som sponset testen gikk ut offentlig og sa at siden det var en test ville de returnere barna til sine rettmessige foreldre, – til tross for at kontrakten de hadde signert var juridisk bindende. Som de la til i et intervju med TIME magazine; «selv om kontrakten er juridisk bindende er det sosialt ikke regnet som god tone å selge barn for å få tilgang til gratis tjenester».

Det faktum at vi er i september pleier også å bety at verdens mest verdifulle selskap snart lanserer nye produkter, og selv om eventet i år vil være virtuelt forteller ryktene at Apple snart vil lansere to til fire nye mobiltelefoner. Hemmeligholdet og sikkerhetsopplegget rundt Apple’s lanseringer ville vekket misunnelse hos Stortingets sikkerhetsstab,- og nærmer seg opplegget rundt Tom Cruise som i følge ryktene i disse dager gjør seg klar for å kjøre motorsykkel utfor kanten av det populære basehoppfjellet Helsetkopen i Stranda kommune i Møre og Romsdal. Det kaller vi åpen innstilling til å velge nye veier. Er du i nærheten er det bare å se opp for fallende motorsykler. Så er det bare å håpe at vi denne gangen får litt Norgesreklame for millionene, – forrige gang flyttet produsentene likegodt hele Prekestolen til Kashmir i India.

Ukas innovasjonsblomst sendes til Standard Norge og SINTEF og deles med 90 årige Warren Buffett, – fordi de deler kunnskap på inspirerende vis!

Happy Friday!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »