Det nærmer seg årets nasjonale festdag, – og vi håper alle våre lesere får en fantastisk 17. mai med norske flagg og norsk nasjonalromatikk i alle kanaler.

Selv om norske samerytmer ikke nødvendigvis slår an i Melodi Grand Prix lørdag, stoler vi på at både joik, hornmusikk og russens gode rytmer og elendige tekster vil lyde fra de tusen tog i morgen. Og på slottsbalkongen står vår inspirerte prinsesse og hennes nyimporterte sjaman og vinker til folket. Ari er ut, inn kommer sjaman Durek!  Slikt kan jo borge for feststemning, men nå som pressen graver frem at sjamanens forrige kjæreste het Adam kan jo festen bli litt amputert…

Forøvrig er vi fan av at Norge i økende grad tiltrekker seg utlendinger, – ikke minst fordi diversitet og mangfold jo er i vinden som aldri før. En som tar grep for å gjøre det enklere å være nyinnflyttet til Norge er Lidia. Her kan du lese mer om hennes eBridge.no løsning som tar sikte på å hjelpe utlendinger med å krysse broen over til Norge. Sjaman Durek vil sikkert også finne glede i å lese om hvordan vi nordmenn feirer 17. mai, men sjamaner vet kanskje slikt allerede?

Når vi ser de nyutsprungne røde og blå russ som feirer avslutningen av sin skolegang slår det oss at vi kunne vært skikkelig festbrems, – og fortalt dem at de nok feirer for tidlig. Altfor tidlig, – de vil sannsynligvis måtte fortsette å lære resten av livet for ikke å bli akterutseilt i årene fremover.

Ukas store snakkis blant oss endringsagenter er børsnoteringen av UBER til smått utrolige 82,4 milliarder US dollar. USA’s tredje største ever, etter Alibaba og Facebook. Den store feststemningen uteble riktignok. Delvis fordi prisen var 20% lavere enn forventet, – men også fordi ytterligere 20% av verdien fortsvant på bare noen dager. Kan det være at investorer har begynt å innse at selskapet ikke eier så mye mer enn en app?

En som likevel smiler er Ryan Graves, i januar 2010 svarte han på en tweet fra Uber grunderen Travis Kalanick som skrev “Looking 4 entrepreneurial product mgr/biz-dev killer 4 a location based service.. pre-launch, BIG equity, big peeps involved–ANY TIPS??”

Ryans korte svar var “here’s a tip. email me :),” Det var lurt! I dag er Graves aksjer verdt fantastiske 9 milliarder norske kroner. hvem sier at det ikke går an å tjene penger på en tweet?

Fantastiske er også sceneshowene på helgens Eurovision Song Contest eller Melodi Grand Prix, den musikalske kvaliteten er ikke alltid av samme klasse. Likevel forventes det at over 1 milliard mennesker vil bivåne denne internasjonale sangkonkurransen. Her i huset setter vi heller på Bruce Springsteen’s siste låt “Hello Sunshine” og koser oss med tanken på at kvalitet trumfer kvantitet, – også når det gjelder musikk.

Ha en fantastisk feiring og gratulerer med dagen til alle, enten du er helnorsk eller nyinnflyttet i morgen. Ukas innovasjonsblomst deles raust med alle festdeltagere!