Om slikt som er innafor, det uttafor og oss norrafor!

Sommeren er i gang, og som gamlekara sier i Hallingdal; Om skaren bærer til St. Hans tyder alt på at det blir en sen vår. Barsk humor hjelper oss som bor langt mot nord, og med de snømengdene som ligger i fjellsidene i dalstrøka innafor i år opplever mange at skiføret fortsatt holder.

Samtidig er det ingen tvil om at vannmengdene i våre tusenvis av elver vil øke i ukene fremover. Denne uka sørget kombinasjonen av mild vinter, økt vindkraftutbygging og store snømengder for tidenes laveste strømpris. Mens resten av verden fortsatt fyrer med kull, ved og atomkraft er norske vannmagasin fyllt til randen og vi får en påminnelse om hvor rikt vi norrafor her i Norge er utstyrt fra naturens side.

Onsdag annonserte Hydro i Oslo sammen med svenske Northvolt ledet av den visjonære svensken Peter Carlsson at de nå går sammen om en fabrikk i Fredrikstad som skal gjenvinne bilbatterier. Selskapet vil hete Hydro Volt og viser verdien av å samarbeide, som et resultat vil både Northvolt og Hydro få tilgang til viktige mineraler. Sirkulærøkonomisk tankegods av høy klasse og en åpenbar win/win som viser at Norge er i ferd med å hente ut fordeler av vår tidlige satsning på elbiler. At vi også tar med svenskene er smart, sist vi traff Peter Carlsson var han en av toppsjefene i Tesla og Northvolt er i ferd med å bli en svensk batteriprodusent av dimensjoner.  «Med denne nyheten om Hydro Volt er vi, sammen med Sverige, i ferd med å sette oss i førersetet for batteriindustrien i Europa, kommenterte generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening til E24., – og ingen ringere enn Erna Solberg kastet glans over lanseringen. Kudos sier vi!

Mens strømprisene følger renteprisene til bunns virker det som boligmarkedet fortsetter sin vekst, – denne uken kom tallene som pekte på en vekst i mai sterkere enn noensinne. I en verden der nullrente spås å bli den nye normalen fremstår bolig som et av få «sikre» halmstrå i en verden der penger nesten er gratis. Hus, hytter og aksjemarkedet oppfattes tydeligvis som aktuelle investeringsområder, men det er åpenbart at selv økonomene er i tvil om effekten av grepene som nå tas. Håpet er selvsagt at den økonomiske aktiviteten tar seg raskt opp igjen nå som smitteverntiltakene trappes ned, men usikkerheten om hvordan de 100 milliardene virker inn og hvor raskt produksjonen og sysselsettingen er tilbake på samme nivå som før pandemien er betydelig.

Vi i InnoMag har dessverre ikke fasiten på hvilken vei markedene vil bevege seg, men vi vet at den eneste medisinen som fungerer i tider som dette for oss alle er en mer agil tilnærming. Med det mener vi økt fokus på innovasjon og villighet til å raskt teste ut nye løsninger, – og derfor smerter det oss når ledelsen mange steder kutter innovasjonskostnader med skarp kniv uten å innse at deler av kuttene i realiteten svekker deres muligheter til å forbli relevante.

Det er og forblir forskjell på å kutte bort daukjøtt og muskler, – og vi ser endog de som kutter innovasjonssatsninger som må kunne betegnes som pulsårer.

Denne uken fikk Choice hotellene kjeft av sine konkurrenter fordi de tilbyr nye kreative hotellpakker, i stedet for “all you can eat” satser de på all you can sleep på norske hoteller i sommer. Kreativt og riktig synes vi, – dumt og destruktivt synes en svensk konkurrent…

I de forente stater marsjerer stadig flere i gatene avsky over politiets brutale drap på 46 år gamle George Floyd. Han er i ferd med å bli et symbol på at noe må gjøres et land som slett ikke fremstår som særlig forent. Nå er politimannen som la kneet sitt mot nakken tilFloyd i nesten 9 minutter siktet for drap, men det egentlige problemet er at landet fremstår mer og mer splittet, – og presidenten gjør dessverre vondt verre med å sine uintelligente utspill om å benytte hæren mot egne innbyggere, – noe som slett ikke er innafor.

Som presseorgan er det også trist å se at politiet nå gjør alt for å sverte Floyd, ved å lekke informasjon om at han tidligere har vært arrestert og at han var Covid 19 smittet.

Vi sliter med å forstå at slikt skal legitimere regelrett drap på åpen gate og deler oppfatningen om håper våre lesere deler oppfatningen om at det ville vært fullstendig uttafor om Per Sandberg skulle drepes neste gang han blir pågrepet.

Ukas innovasjonsblomst sendes Hydro Volt og Choice kjeden – innovasjon bringer oss alle her norrafor fremover!

Happy Friday!

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »