Etter en 17. mai feiring med store deler av landet badet i sol og varme, til stor glede for nasjonens mange iskremselgere – og ikke minst iskremspisere melder metrologene om at vårens siste hele uke byr på snøbyger. Det skifter fort i vårt langstrakte land.
Denne uken var nasjonaldagens feiringer knapt unnagjort før finansminister Stoltenberg forsøkte å selge inn 9% rente på utsatt formuesskatt som en skattelettelse. For oss høres dette litt ut som å bytte ut en ukomfortabel krakk med en elektrisk lenestol.
Kan det være at Arbeiderpartiets ledere ikke forstår galskapen i å måtte låne penger for å betale en skatt på potensielle fremtidige verdier?
Eller er vi vitne til en bevisst strategi for å fjerne gründere i kongeriket?
Da har vi betydelig større sans for Trysil mannen Jørn Lyseggen som i en kronikk i DN denne uken tok til orde for at Norge i større grad må se til utlandet for å øke innovasjonskraften her til lands. Jørn er ingen hvem som helst, han har bygget opp en global aktør og valgte tidlig å flytte til San Francisco med selskapet Meltwater for å skalere raskere og bedre. Noe hans og teamet lyktes godt med. Du kan lese hans kronikk her.
Ukas salgsstunt stod det nye partiet FOR for. Først tapetserte de T-banen i Oslo med en usmakelig kampanje betalt av den norskrussiske overløperen Atle Berge og så klarte de til og med å selge inn til NRK’s Debatten avsløringen i bytte mot god tid til å argumentere for sine saker i beste sendetid.
Spørsmålet er selvsagt om et parti med slike kampsaker tjener på oppmerksomhet?
Vi tviler!
Berge kommer uansett med en sterk søknad om å bytte inn sitt norske statsborgerskap med et russisk når han kaller nordmenn som hjelper Ukraina for gode bombemål. Klarere kan du ikke vise det norske folk at vår tidligere utenriksminister Ine Marie Eriksen har rett når hun på Debatten kalte de to representantene fra FOR for Putins nyttige idioter.
please don’t think I’m weak, I didn’t turn the other cheek And Papa, I sure hope you understand Sometimes you gotta fight when you’re a man!
Kenny Rodgers i sangen “Coward of the county”
I USA har Dumold Trump denne uken nektet Harvard Universitetet å ta i mot internasjonale studenter i en slags usmakelig og barnslig vendetta. I tillegg har han fått gjennom sin “Big Beautiful Bill”. Ifølge Kongressens uavhengige budsjettkontor (CBO) vil pakken føre til økte inntekter for de rikeste 10 prosent av amerikanerne, mens de fattigste 10 millioner blir fattigere på grunn av store kutt i helsetjenester og matvarehjelp. De estimerer at utrolige 8,6 millioner amerikanere vil miste helsedekningen som følge av den smakløse pakken. Trump viser oss her sitt sanne ansikt, og farer som en slags omvendt Robin Hood rundt og stjeler fra de fattige og gir til de rike. Det utrolige er jo at mange av USA‘s fattige utrolig nok stemte han inn i Det hvite hus. Måten han regjerer på byr på læring for oss alle;
Lek aldri katt og mus hvis du er mus!
Våre lesere er godt kjent med at vi i InnoMag forsøker å peke ut tidligere trender. Denne uken er vi det romantiske hjørnet og deler derfor en historie fra Wired som tar for seg virtuelle bryllup. I artikkelen siteres 24 år gamle Sarah Nguyen, fra Portland, Oregon i USA, og 25 år gamle Jamie Patel, fra Leicester, England. De møttes som 13-åringer på en Minecraft-rollespillserver og bryllupet fant nylig sted.
Lurer du på hvor de giftet seg?
I Minecraft selvsagt!
De er ikke alene, stadig flere velger virtuelle bryllup og selskaper som Wedfuly tilbyr allerede virtuelle skreddersydde bryllupstjenester for vel 9.000 kroner. Nå kommer også tradisjonelle arrangementsplanleggingsfirmaer med digitale pakker. I USA koster et tradisjonelt bryllup omtrent en årslønn. Snittprisen der borte har ifølge bryllupsmagasinet The Knot passert 300.000 norske kroner, – og da blir jo virtuelle bryllup et prisgunstig alternativ for dagens unge romantikere.
Det minner oss om mannen som la ut en annonse med teksten; Wife wanted!
Han fikk visstnok over hundre svar. Alle var fra menn og de sa det samme;
Du kan få min…:-)
Ukas innovasjonsblomst går til evigunge Tor Wallin Andreassen som mandag fylte 70 år. Også denne uken deler han sine tanker i en klok kronikk der han peker på utfordringene som banker på døren rundt roboter. Ingen gjør dette bedre enn Tor – ingen over, ingen ved siden, siom det stod på Freia sjokoladene sier vi! Du kan lese den her.
Happy Friday og riktig god helg!
PS! Neida, forrige ukes kaktusvinner har foreløbig ikke nedverdiget seg til å svare på vårt åpne brev. Dog, ryktene om at han har søkt på jobben som Kim Jung-Un’s stasforvalter er så langt vi har erfart ikke riktige…