Året 2023 er i gang og mens svært mange er bekymret for både renter og russisk krigshisseri velger vi å fokusere på slikt som bringer Norge og verden fremover.
Først vil vi håpe at du som ivrig InnoMag leser gleder deg sammen med oss over det faktum at InnoMag nå kan feire 10 år som budbringer av innovative nyheter. På 10 års feiringen gledet generalsekretæren i Redaktørforeningen, Reidun Kjelling Nybø oss med hyggelige ord om verdien av et innovasjonsmagasin som IKKE krever at leserne betaler.

Også Høyre’s innovative fyrtårn Linda Hofstad Helleland var raus i sin gratulasjonshilsen til oss;
“I en uoversiktlig verden der kravet til økt omstilling og innovasjon sjeldent har vært større vil jeg benytte anledningen til å gratulere InnoMag med 10 års jubileet. Artiklene og intervjuene i InnoMag gir leserne ukentlig oppdatert informasjon om det som skjer på innovasjonsfronten landet rundt og inspirerer over 14 000 lesere hver uke, – og Norge trenger flere verdiskapere i tiden fremover.”

Hun la også til at hun som oss satte pris på at samarbeidet med Open Innovation Lab of Norway medfører at over 50 av Norges ledende virksomheter støtter opp om dette arbeidet, før hun avsluttet med å ønske lykke til de neste ti!
Rause og hyggelige godord fra en av de norske topp-politikerne som klart og tydelig har tatt seg bryderiet med å løfte blikket å se fremover.

Som en del av dette samarbeidet med Open Innovation Lab of Norway som Linda Hofstad Helleland peker på er InnoMag en av de få norske mediehusene som denne uken tar turen over dammen til Las Vegas. Dette gjør vi for å gi deg høydepunktene fra CES 2023 messen. Consumer Electronics Show (CES) er en årlig gigantisk møteplass der verdens fremste innovatører møtes for å vise frem hva de er i ferd med å slippe løs på verdensmarkedet. Over 3000 utstillere jakter på oppmerksomhet og kjøpsordre fra over 100 000 deltagere, – og alt fra aktører som henter vann ut av luften til droner som tar 4 passasjerer skal sloss om vår oppmerksomhet med nye TV’er Elbiler og alle former for lyd og videoer, samt over 100 leverandører av roboter, 3 D printere og droner.

Vi lover fyldige reportasjer på InnoMag, og via våre sosiale kanaler i dagene som kommer. Her hjemme er ukas største begivenhet for oss endringsagenter uten tvil NHO’s årskonferanse som gikk av stabelen i Oslo Spektrum i går, – og med tittelen #Uro# var scenen satt for gode innlegg om alt som skaper turbulens, budsjettoverskridelser og kaos.

Det er mulig ledelsen i BaneNor har misforstått NHO’s tanke bak årskonferansen, og trodd at turbulens, budsjettoverskridelser og kaos er noe man skal strebe etter. Der i gården har de jo klart kunststykket å åpne Follo-banen som visstnok har kostet over 37 milliarder med konge og kronprins til stede, for deretter å måtte stenge hele tunnelen på ubestemt tid takket være underdimensjonerte strømkabler. Når det så fremkommer rapporter som sier at dette var varslet går prosjektansvarlig direktør ut på Dagsrevyen og påstår at den rapporten har han ikke hørt om, – klarere kan man ikke få frem at hele Bane Nor snarest må skifte spor. Samme selskap mente i fjor at det å jobbe med digitalisering og innovasjon var prioritet nr syv av syv mulige. Udugelighet har sin pris, og akkurat nå betales den av kalde pendlere som venter på tog som ikke kommer.

I det gamle romer-riket var det ikke tunneler, men akvadukter som ble bygget, -og der var det kutymen at akvaduktens sjefsarkitekt ble forventet å stå under byggverket når reisverket ble fjernet og snoren klippet. Kanskje en ide verdt å gjeninnføre?

I USA falt Apple og Tesla begge dramatisk på børsen de første handelsdagene I det nye året. Kan det bety at aksjonærene ikke lenger er spesielt imponert over innovasjonskraften til de to mastodontene som lenge har fått lov til å fremstå som verdens ledene innovasjonslokomotivene. Ikke vet vi, men I ukens kronikk kan du lese vår redaktørs 12 spenstige spådommer for 2023, – og en av de involverer nettopp Apple som ikke har vært lavere vurdert siden sommeren 2021.

Ukens innovasjonsblomsterbukett går til Linda Hofstad Helleland i Høyre, ikke bare fordi vi ved rundingen av 10 år setter pris på noen varmende ord, men også fordi hun har ledet arbeidet med å peke ut retningen for Norge fremover. Vi håper hun deler blomstene med NHO teamet som raust sørger for at konferansen er gratis tilgjengelig land og strand rundt.

Happy Friday og riktig god helg!

.