Det nærmer seg julekvelden og vi i InnoMag ønsker alle våre lesere en fredelig jul og håper du når dine mål i det kommende året. Pandemien har vist en hel verden at digital innsikt og økt innovasjonskraft vil bli helt avgjørende for å lykkes i det nye året og med flere lesere enn noensinne gjør vi oss klare for 2022, – og gleder oss til nye digitale og fysiske treff med deg og våre andre lesere!

Vi håper våre artikler har bidratt til å gjøre nettopp deg til en bedre endringsagent og håper du tipser et par av dine kollegaer og venner om verdien av vårt gratis innovasjnsmagasin.

Vårt bidrag til årets jul kommer i form av 7 tips om filmer du burde svinge innom i jula, – og da mener vi ikke Love Actually og Reisen til Julestjernen, men filmer som får frem behovet for økt innovasjonskraft. Vi legger også til 5 sanger om endring og 3 podcasts for å gjøre julen komplett 🙂

Gode filmer som engasjerer, inspirerer og illustrerer den transformative reisen en innovasjonsprosess egentlig er bør deles. Dessuten er en godt fortalt historie lang bedre enn en tørr forelesning eller endeløse PowerPoint presentasjoner.

Vi kan sikkert være enige om at det finnes bedre filmer rent filmatisk, men her er de 7 vi anbefaler at du får med deg;

 1. HER – en ensom forfatter spilt av Joaquin Phoeneix blir vel glad i sitt nyinnkjøpte operativsystem, som takket være AI er utviklet for å oppfylle alle hans behov. Filmen er fra 2013 og treffer oss på mange plan. Scarlett Johansen er med, men kun som den sexy stemmen til det nye oppgraderte systemet.
 2. A.I – en amerikansk science fiction-film fra 2001 regissert av Steven Spielberg. Den ble lansert i 2001 og handler om en robotgutt som ønsker å bli en ekte gutt.
 3. Foundation – det største verket til verdens ledende sciene fiction forfatter Asimov, – nå på Apple TV – samme forfatter står også bak I, Robot som fortsatt er severdig, selv om boken er skrevet i 1968.
 4. Moneyball – en god film om hvordan data endrer sportsbransjen og hvor lite villige de fleste er til å akseptere innovasjon. Brad Pitt spiller treneren som etter hvert innser innovasjonskraften.
 5. Minority Report – selv om filmen er fra 2002 foregår handlingen i 2054 og Steven Spielberg viste oss allerede da innovative måter å bruke Mixed reality og AI på – begrepet Precrime går ut på at analyser predikerer hvem som snart vil begå forbrytelser og vår helt Tom Cruise har jobben som politimannen som stopper slikt før forbrytelsen skjer.
 6. Ready Player One – fra 2018 handler om utviskingen av skillet mellom vår virkelige verden og virtuelle verdener. I disse Metaverse tider et must for oss endringsagenter og en leken Spielberg film.
 7. Inception – i denne filmen fra 2010 blandes virkelighet og illusjoner sammen på et vis som gjør dagens diskusjon om Deep Fakes langt mer skremmende. Leonardo di Caprio god som skurk som bryter seg inn i våre hjerner…

Til de av dere som elsker musikk, her er vår liste over de 5 beste sangene vi synes du bør sjekke ut i løpet av julen:

 1. “Imagine” med John Lennon
 2. “ The Times They Are-a-Changin’” med Bob Dylan
 3. “A Change is Gonna Come” med Odd Rene Andersen (Sam Cook)
 4. “En for væra som en er når man itte vart som man sku” med Ole Ivars
 5. “Til you can’t” med Cody Johnson

For alle som liker Podcasts og det gjelder mange, bruken av podkast har nemlig doblet seg siden 2015. Nå lytter over halvparten av unge 20–29 år på podkast. På verdensbasis kom det 550 nye podkaster hver dag i fjor og mens nordmenn flest virker mest opptatt av fjås og fjærlett humor er følgende tre våre favoritter;

 1. Jill Stanton: Screw The Nine to Five
 2. Alexander Haneng’s Ledertips
 3. The Tim Feriss Show

Måtte høytiden fylle deg og dine med glede, fred og mye latter, og så ses vi i 2022!

Happy Friday og riktig god jul til alle våre lesere!