Robot kjørte på robot

Robotene angriper kanskje ikke mennesker. Men i Las Vegas kjører de ned hverandre. 

Under årets CES−messe i Las Vegas kryr det av roboter i alle størrelser og fasonger. Men en robot som dessverre ikke får ta del i messen er det russiske selskapet Promobot’s V4. Den ble nemlig tirsdag påkjørt av en selvstyrt Tesla.

Det var selskapet selv som meldte fra om hendelsen, og la ut en video på youtube av påkjørselen. De sendte også en twittermelding til Elon Musk, i tillegg til en video av politiet som tar hånd om den skadde roboten. Politiet i Las Vegas på sin side forteller til Wired at de ikke har fått inn noen meldinger om hendelsen.

Promobot skriver i en pressemelding at de nå skal ha en intern forskning for å finne ut hva roboten gjorde på veien. De forteller at sjåføren av bilen hadde satt Teslaen i selv-kjøringsmodus, da det ikke var andre biler i nærheten, og at bilen kjørte rett på roboten som sto ved veikanten. Det kan virke som den skademeldingen vil bli litt uvanlig.

Promobot-roboten har vært en populær robot i Russland og har tidligere “håndhilst” på president Vladimir Putin.

Det kan virke som det hele er et PR−stund fra selskapets side, og det ville ikke vært uvanlig. Slike stunt er en stor del av den massive messen, og en fin måte å skaffe ekstra publisitet for sitt selskap, i jungelen av store tech-nyheter.

Elon Musk har ikke kommentert påkjørselen og twittermeldingen selskapet sendte han, men har i ettertid lagt ut flere twitter−meldinger om de siste testene av sikkerheten til autopilot−funksjonen til Tesla.

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »