Home Nyheter Sammen utvikler de teknologenes nye kraftsenter

Sammen utvikler de teknologenes nye kraftsenter

0

Å lykkes med kunnskapsdeling handler om i hvilken grad den er forankret i daglig praksis. Nå etableres Rebel -en unik møteplass for teknologer midt i Oslo sentrum. 

Møteplassen skal bidra til å gjøre Norge verdensledende på kompetanse innen IT gjennom å legge til rette for kunnskapsdeling, og samarbeid mellom næringsliv, offentlige virksomheter, fagmiljø og  akademia.

Kompetansehuset Rebel er skreddersydd for teknologer. Norges største eiendomsselskap Entra går sammen med Rebel AS om å skape det som skal bli Norges kraftsenter for deling av IT-kompetanse.

– Entra har erfaring, fra blant annet Media City Bergen, og vet hvordan man bygger et hus som legger til rette for dette. Det var ingen andre aktører som var så fremoverlent og hadde den erfaringen vi trengte, så valget på samarbeidspartner var derfor enkelt, sier administrerende direktør i Rebel AS, Carl J Onstad i en pressemelding.

Media City Bergen er en medieklynge som er fremtidsrettet, samhandlingsorientert og som har både lokale, nasjonale og globale ambisjoner. I løpet av sitt første år har det tverrfaglige kompetansemiljøet i Media City Bergen tenkt nytt, og leverer og lanserer produkter som har appell langt utenfor landets grenser. I Media City Bergen har vi erfart at det gir økt innovasjonskraft og kompetanseutvikling ved å sette ulike type bransjeaktører og akademia under samme tak.

I Rebel vil både små og store teknologiavdelinger eller -selskaper som ønsker å jobbe tett på andre teknologer, få anledning til å jobbe sammen. Her vil opptil 1500 mennesker utvikle sine prosjekter i et dynamisk kunnskapsmiljø.

 

En sentral aktør på Rebel blir Teknologihuset. Dette er en stiftelse som har sprunget ut i fra det frivillige fagmiljøet innen IT, og som er et sted der ulike communities og grupper kan komme og avholde sine fagmøter gratis.

– Mye av den viktigste kunnskapsdelingen innen vårt fagfelt skjer på medlemsmøter og konferanser som arrangeres av frivillige faggrupper. Her møtes fagpersoner og utveksler erfaringer på tvers av selskaper. Kapasiteten på våre nåværende lokaler sprengt, og vi ser derfor frem til å flytte inn på Rebel slik at vi kan gi et enda bedre tilbud til fagmiljøene, sier styreleder i Teknologihuset, Beate Myrvoll.

Sonja Horn, direktør for eiendomsforvaltning i Entra forteller at de skreddersyr bygningen og utleiemodellene etter kundens behov og konseptet.

– Sammen med Rebel har vi utviklet et full-service produkt som møter behovet for økt fleksibilitet i en bransje som preges av raske endringer. Vi går over  fra den tradisjonelle leiemodellen til en mer fleksibel løsning hvor kundene flytter rett inn i ferdig møblerte lokaler. De fysiske arealene er utformet for å stimulere til samarbeid mellom aktørene på huset med gode uformelle sosiale møteplasser som inviterer til dialog, forteller Horn.

Bøsrnoterte LINK Mobility Group, en av Europas ledende leverandører innenfor mobilkommunikasjon, har allerede besluttet å gå for Rebel.

Rebel vil stå ferdig i 2021 og huset vil da romme 27.000 kvadratmeter med kurs/konferanse fasiliteter, ulike former for kontormiljøer, restauranter, cafeer, barer -et pulserende liv skapt i møtet mellom teknologer, akademia og næringsliv.  Entra eier flere nabobygg og kan oppskalere konseptet ved behov.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst