Unge energifinalister fra hele landet inntar Trondheim fra 3-5 februar. På 24 timer skal skoleelever konkurrere om å finne den beste løsningen innen fremtidens fornybare energi. 

I høst har over 3500 elever fra hele landet deltatt på gründercamper hvor de har løst ulike oppdrag knyttet til energi og klima.  Finalistene har kvalifisert seg gjennom å ha blitt kåret til de beste i sine fylker.

– Dette er en læringsform som engasjerer elevene. De får anvendt realfagene på et reelt oppdrag som fordrer at de oppdaterer seg på det siste innen energiteknologi. Vi håper elevene oppdager at kombinasjonen realfag og entreprenørskap er spennende og gøy, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Elektrisk samarbeid

For sjette gang samarbeider Enova og Ungt Entreprenørskap om å engasjere og utfordre norske elever til å finne bærekraftige løsninger.

– En av Enovas viktigste oppgaver er å bidra til å utvikle ny energi- og klimateknologi. Vi står foran store utfordringer knyttet til energi og klima og utvikling av ny teknologi er essensielt for å kunne møte disse. Derfor ønsker Enova å inspirere og engasjere de som skal utgjøre framtidens Norge, slik at de får interesse for grønt entreprenørskap og innovasjon, sier Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør, Enova SF.

I løpet av tre dager på Charlottenlund videregående skole skal elevene få en smakebit av norske gründeres hverdag og det vil til slutt kåres et vinnerforslag av en jury bestående av energieksperter.

– Nyskaping og entreprenørskap er avgjørende for å kunne møte de energiutfordringene vi står overfor både nasjonalt og internasjonalt. Det blir spennende å høre hvilke løsninger ungdommene kommer opp med på årets oppdrag, sier Nakstad.

 

 

Kilde: UE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here