Smarte byer er fremtiden!

I 2050 er det anslått at 70 prosent av verdens befolkning vil bo i byer. I dag opptar byer bare to prosent av verdens landareal, men bruker hele 75 prosent av klodens naturressurser og står for 80 prosent av alt klimagassutslipp. Mange mener derfor at en viktig del av bærebjelkene i framtidens smarte byer dermed faller på energibransjens evne til å redusere energiforbruk i bygninger og øke produksjon og bruk av fornybar energi.

Torsdag og fredag samles folk fra hele verden i Stavanger for å lære mer om hva smarte byer er, og samtidig vise fram løsninger som kan gjøre folks hverdag enklere.

Nordic Edge Expo er den nye internasjonale møteplassen for kunnskapsutveksling og inspirasjon for alle som arbeider med smarte hjem, smarte byer og smarte samfunn. Deltakerlista teller i skrivende stund nærmere 400 personer. De kan se fram til et variert og spennende program, med både lokale og internasjonale foredragsholdere.
– Vi gleder oss til å ønske deltakerne velkomne til Stavanger Forum. Teknologi er en viktig del av svaret for å lykkes i framtiden, og på Nordic Edge Expo skal vi diskutere hva som må til for å takle en økende urbanisering på en fornuftig måte, forteller Ivar Rusdal, som er styreleder i Nordic Edge.

På bildet fra venstre: Ivar Rusdal, Christine Sagen Helgø (ordfører i Stavanger) og Cornelius Middelthon (tidligere adm. dir. Stavanger Forum)
På bildet fra venstre: Ivar Rusdal, Christine Sagen Helgø (ordfører i Stavanger) og Cornelius Middelthon (tidligere adm. dir. Stavanger Forum)

Foredragsholdere fra store aktører som Microsoft, Gartner, Accenture, Cisco og IBM vil være på plass, samt kjente og kloke stemmer som Eirik Newth og Peter Hidas. Konferansen inneholder også en egen sesjon for gründere og entreprenørskap.
– Nordic Edge skal både være et vindu mot verden og en årlig møteplass. I år er det først og fremst konferanse vi satser på. Neste år er målet å vokse, og bli en viktig utstillingsplass for smartteknologi, forklarer Ivar Rusdal.

Det er ikke uten grunn at konferansen ble lagt til Stavanger. Byen er nemlig med i verdens største forsknings- og innovasjonsprogram, Horizon 2020, gjennom Triangulum-prosjektet. Der deltar Stavanger, Manchester og Eindhoven som fyrtårnbyer, og EU gir opp mot 60 millioner kroner i støtte.

Bak Nordic Edge står en rekke lokale krefter i Stavangerregionen, blant annet Lyse AS, Stavanger Forum, ONS, Ipark AS, Universitetet i Stavanger, Greater Stavanger og Smedvig Eiendom.

Det skjer svært mye spennende innen smartteknologi i landet vårt, og 3in skal belyse dette i en rekke artikler fremover.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *