Syv tech-nyheter du må få med deg

Amazon er for første gang større enn Microsoft, SpaceX vil tilby globalt bredbånd fra verdensrommet og amerikanske sikkerhetstjenester advarer mot Huawei. Her er syv av de viktigste tech-nyhetene i uka som har gått.

1. Apple: Blant de mest gjengitte nyhetene blant medier som dekker teknologifeltet denne uken er hvordan de ansatte ved Apples nye hovedkvarter Apple Park til stadighet kræsjer med glassveggene i nybygget fordi de går med nesa ned i telefonene sine. Ironien i at representanter for verdens ledende produsent av smarttelefoner går på veggen fordi de ikke klarer å løfte øynene fra sine egne iPhoner settes pris på verden over.

2. Amazon: Amazon passerte Microsoft i markedsverdi for første gang onsdag i forrige uke, og er dermed det tredje mest verdifulle selskapet i USA. Kun Apple og Google-forelder Alphabet er verdt mer enn netthandelgiganten. Selskapet har økt verdien sin med 73% i løpet av det siste året, en vekstrate som blant annet har vært med på aa gjøre grunnleggeren Jeff Bezos til verdens rikeste mann.

3. Facebook: En belgisk domstol har beordret Facebook til å slutte å samle inn data som de belgiske brukerne deres legger igjen utenfor Facebooks hjemmesider. Domstolen slår fast at det sosiale nettverket ikke informerer brukerne sine i tilstrekkelig grad om datainnsamlingen de foretar. Dommen føyer seg inn i rekken av juridiske utfordringer selskapet har hatt i Europa den siste tiden – i forrige uke kom en tysk rettsinstans med lignende kritikk mot tech-giganten.

4. Coinbase: Investorer i kryptovaluta er klar over at dette er en risikabel pengeplassering, men det kom likevel som et sjokk da Coinbase – som tilbyr såkalte lommebøker for lagring av kryptovaluta – trakk store pengesummer fra bankkontoene til brukerne sine. Uttakene skyldtes en feil i systemet Coinbase bruker for å prosessere betalinger, som førte til at betalinger som kundene hadde godkjent ble gjennomført flere ganger.

5. Huawei: Et knippe amerikanske sikkerhetstjenester og senatorer har gått ut og advart amerikanere mot å bruke telefoner eller annet utstyr fra kinesiske telekommunikasjonsaktoerer. Det ble klart under en høring i Senatet. Senator Richard Burr, lederen for Etterretningskomiteen, og FBI-direktoer Christopher Wray, var blant de som advarte mot at telefoner fra for eksempel Huawei kunne tas i bruk av kinesiske myndigheter til spionasjeformål.

6. SpaceX: Selskapet kaster seg inn i kampen om å bli leverandør av bredbånd fra verdensrommet  – og havner dermed i konkurranse med blant annet britiske OneWeb og Space Norway. FCC-leder Aijit Pai anbefalte i forrige uke at det Elon Musk-eide selskapets søknad om å få sende opp satelitter til dette formålet burde godkjennes.

7. Drone-relatert flyulykke: En drone er sannynligvis årsaken til at et helikopter har krasjet i Hawaii. Myndigheten undersøker saken som kan være den første drone-relaterte flystyrten i USA.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!