Under dagens frokostmøte på Selmer var det 7 håpefulle gründere tilstede som presenterte sine ideer foran kritiske investorer.


Under onsdagens Sektor Match i regi avVenture Lab var temaet teknologi. Etter en smaksrik frokost var første pitch klar for presentasjon. Frode fra Scan4news gjør det umulige mulig ved å vise oss potensialet ved å øke produktiviteten på arbeidsplasser med 25%. Scan4news lager tilpassede søk sammen med kunden, for at virksomhetene skal oppdage det som er viktig å vite for sin bedrift og få tidlig kunnskap om det som er verdifullt for den enkelte bedriften.

String of things.

Det er tydelig at smart teknologi er under kontinuerlig vekst og det synes at nesten alt dreier seg om internet of things nå om dagen. Selskapet Nornir hadde en særdeles unik løsning på dette, ved å koble sammen ulike operatører, smarte betalingsløsninger og slik teknologi. Det er tydelig at dette er noe som kommer til å slå an i dagens marked.

Andre innovasjoner på dette området var en digital walkie talkie, et sporingssystem for barn og et smart tyverisikringssystem med mange muligheter.

Investor – hva er viktig?

Sektor Match har som formål å gi gründere og investorer en god møteplass. Møtene arrangeres flere ganger i året og har ulike temaer som blant annet helse, teknologi, ikt og cleantech. Men det er ikke bare selve området innovasjonen er innenfor som er viktig, men alt fra ideen i seg selv og bærekraften i den -til hvordan markedene er og hvordan produktet/tjenesten blir distribuert inn mot markedene. Investorer er stort sett opptatt av å hjelpe entreprenører med å skape verdier, men gjør det derimot ikke gratis. Det er viktig at forretningsideen gir god avkastning og skaper store verdier på lang sikt. Hans E. Olav har laget et memo til gründere som er viktig å lese og ta stilling før en pitch hos en investor (Se vedlegg).

Sosialt ansvar i verdikjeden

Som Michael Porter en gang sa, er sosialt ansvar noe enhver bedrift burde stå for – men de burde gjøre det strategisk og inkorporere CSR i verdikjeden. Teknologibedriften Bright er et selskap som har gjort nettopp dette og har som formål å få verden til å ta i bruk smarte, enkle og bærekraftige løsninger på bruk av energi. Bright lager blant annet “Bell”, som er den eneste lampen på markedet som kombinerer 4 viktige funksjoner og lader mobiltelefoner. Lampene går på solenergi og med LED belysning vil de gi leselys til skoleelever i Afrika og dermed forbedre utdannelsen der, i tillegg til øke livskvaliteten i afrikanske områder generelt.

brightImages – copyright BRIGHT Products 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here