Toppindustrisenteret: Etableringen er i gang

Over 12 måneder etter at pressen begynte å skrive om initiativet, vel 8 måneder etter at de lanserte seg selv under Arendalsuka og nesten 6 uker etter at de stod på scenen under NHOs årskonferanse, kalte DigitalNorway denne uken inn til et møte som samlet over 150 deltagere i hovedkvarteret til DNB for å fortelle at de er i gang med etableringen.

Det nye toppindustrisenteret ønsker å forene de store industrilokomotivene i Norge med alle de små og mellomstore virksomhetene landet rundt. Senteret lover også å skape mer deling og sterkere koblinger på tvers av norsk næringsliv og utdanning

Bak DigitalNorway står noen av Norges største industrikonsern og støttes allerede av 12 norske industrikonsern, samt NHO og LO. Det hele er ledet av Walter Quam som i egenskap av å være tidligere konsernsjef i Kongsberggruppen og styreleder i Bene Agere har hentet inn et team av gamle kollegaer. Til å bistå har de blant annet fått med seg Abelia og prosjektleder er erfarne Hilde Tonne fra Telenor.

IKT Norges leder, Heidi Austlid ønsker DigitalNorway velkommen og håper de blir konkrete og mer opptatt av å handle enn å prate:

–Hvis DigitalNorway kan bidra til at Norge får et industrielt testsenter på linje med de de har i UK og Tyskland, er vi superpositive. Hvis det blir nok et konsulentselskap, vil vi hevde at Norge er godt nok forspent allerede, sier hun i en kommentar til InnoMag.

Les også: – Toppidretten har mye til felles med norsk industri

DIGITAL NORWAYs hovedoppgave i 2017 skal ifølge egen hjemmeside være å skape en plattform for digitalisering av norsk næringsliv, og de ønsker å dele data, koble ideer og teknologi. Blant annet vil de bygge opp en disrupsjonslab som utvikler og tester disruptive tjenester og forretningsmodeller, både innen olje og gass og andre sektorer.

Ambisjonen er også å bidra til å automatisere og robotisere prosesser, og skape fremtidens transportløsninger. Blant annet skriver de at de vil bidra til å gjøre Oslo til en by der selvkjørende biler og busser blir en del av hverdagen. Dessuten sender de et signal om at de vil bli en ny lobbyfaktor for nye regulatoriske lover.

InnoMag følger saken etter hvert som de kommer ut med konkrete tjenester, inntil videre er de visstnok ikke formelt i gang.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »