Norges ledende innovasjonsmagasin med mer enn 25 000 lesere.
Meld deg på vårt nyhetsbrev

KF' kommunikasjonsansvarlige Frederikke Stensrød foran deres nye logo

Trues vår rolle i det norske demokratiet?

Troll i ord – er den kryptiske tittelen på årets utgave av det årlige Kommunalpolitiske toppmøtet 9. april.

Med erfarne Terje Svabø som programleder åpner Gunn Helgesen, KS lederen årets utgave av KPT som i år blant annet tar opp viktige temaer som lokaldemokratiet og tilliten mellom de som styrer og de som blir styrt.

Økende eliteforakt, polarisering og mistillit er begreper som har ryddet seg plass i samfunnsdebatten. Trendrapporter antyder at dette også vil bli mer fremtredende i Norge.

Blant talerne finner man mange topptunge navn, både Jonas Gahr Støre, Kjell Magne Bondevik og tidligere statsminister i Sverige, Fredrik Reinfeldt skal i ilden.

I forkant av toppmøtet inviterer KF til fagseminar kvelden før KPT 2019, i Kommunenes Hus, Haakon VII gate 9.  

Der stiller de de to viktige spørsmålene; Hvem er det som egentlig bestemmer i en kommune? Og hvem er det som egentlig har fått delegert myndighet?

I et år som preges av lokalvalg og mange nye kommunestyrerepresentanter er dette viktige temaer.

– Delegering er et tema som kan skape hodebry for nye representanter og det kan være krevende for kommunen å følge med på endringer i lovverket som påvirker hvor myndigheten skal plasseres. Derfor inviterer vi til et fagseminar, sier kommunikasjonsansvarlig Frederikke Stensrød i KF.

– På dette gratis fagseminaret møter du blant andre rådmenn, personalsjefer og politisk sekretariat. I tillegg blir det tid for mingling, lett mat og drikke, avslutter hun med et smil.

Påmelding finner du her.