Uber-sjef: − Vi trenger flyvende burgere

Allerede i mai fortalte Uber-sjef Dara Khosrowshahi at de ønsket å ha dronelevering av mat. Nå har de startet jakten på et team til å realisere planene.

Denne uken la Uber ut en jobbannonse hvor de søker etter en drone-ekspert til sin nye plan om å levere mat med droner, under tittelen “Flight Standards and Training”. Dette melder blant annet Business Insider.
Etter annonsen å dømme ønsker de å ha løsningen funksjonell allerede neste år, og klar til kommersiell bruk i 2021.

Det er ikke første gang Uber snakker om droner. I Mai fortalte Uber- sjef Dara Khosrowshahi at de jobbet med drone-utvikling som kunne levere mat på så kort tid som fem minutter etter bestilling.

− Uber kan ikke bare handle om biler. Det må handle om mobilitet i byene. Og det er min personlige mening at mobiliteten i byene kan dra nytte av flyvende burgere. Vi trenger alle flyvende burgere, sa Khosrowshahi den gang.

Les også: Finansdepartementet: Oljefondet bør ikke få lov til å investere i selskaper som Uber og Airbnb

Da hadde akkurat det amerikanske Samferdselsdepartementet godkjent et testprogram for droner, med Uber og flere andre selskaper, i samarbeid med lokale myndigheter.

Uber har allerede tjeneste UberEats, som leverer mat. Nå vil de benytte droner i leveringen. Foto @ Uber

En del av UberEats

I blant annet Storbritannia og USA har Uber mat-leveringstjenesten UberEats, hvor de med sykkel, bil og skuter leverer mat på døren. Det er denne tjenesten som skal bruke droner, under prosjektnavnet UberExpress, som det refereres til i stillingsannonsen.

Etter at nyheten sprakk i amerikanske medier har Uber fjernet annonsen fra sine nettsider, og uttalt at det er “på at tidlig stadie og at annonsen ikke helt reflekterte programmet.”

Les også: Uber vil kurere reisesyke med “sansestimulerende system”

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!