Ukas oppsummering; Om tordentaler, takketaler og tiltak som teller

Uka tordner mot helg og Senterpartiets leder tordner mot politikernes overdrevne bruk av dyre PR rådgivere, – og glemmer behendig å nevne at han snakker om alle de andre, ikke de han selv benytter seg av.

Samtidig har SAS klart å erte på seg halve Skandinavia med et talentløst makkverk av en reklamekampanje som burde vært stoppet internt. Kort oppsummert gjør kampanjen laget av et underbruk av norske North Group sitt beste for å redusere oss skandinaver til kopiister og konkluderer med det ikke finnes noe som er skandinavisk…PR posisjonering på høyt nivå? – NOT!

Her burde SAS i stedet sett på reklamen som danske TV2 lagde for et par år siden, – forskjellen er betydelig. Se selv her.

I USA blåser det friske valgvinder i alle retninger og demokratenes interne oppgjør ser ut til å gavne både eldstemann og yngstemann i flokken. Det er slik vi ser det Pete Buttigiek, 38 åringen som snakker 7 språk (blant annet norsk!) og tidligere borgermester i New York, Michael Bloomberg som vil stå igjen når slaget til slutt skal utkjempes på Fiserv Forum i Milwaukee, Wisconsin mellom 13. og 16. juli 2020.

Et annet slag som ble utkjempet denne uka var utdelingen av verdens viktigste filmpriser. De 92. Oscar statuettene skulle finne verdige mottagere i Dolby Theatre i Hollywood. I år gikk det meste rolig for seg, –  i motsetning til utdelingen for tre år siden der feil film ble ropt opp som vinner. Midt i takketalen fikk de som ble feilaktig ropt opp beskjeden om at de ikke hadde vunnet likevel…

En episk tabbe som gjør det meste av det vi andre blemmer på temmelig hverdagslig, ikke sant?

Årets mest minneverdige øyeblikk stod sannsynligvis prisvinner Joaquin Phoenix for, – du kan se hans ærlige og følelsesmessige takketale-oppgjør her. Talen var god og tordner mot vår manglende innsats for både miljøvern, dyrevern og forskjellsbehandling og hans avslutning inspirerer de fleste endringsagenter blant oss. Verdt å merke seg var også Netflix sin inntreden som ikke bare kommersiell, men også kunstnerisk tungvekter. Med 24 Oscar-nominasjoner danket Netflix faktisk i år ut samtlige filmstudioer i Hollywood. En revolusjon finner sted..

Her hjemme har også NHH delt ut priser til verdige vinnere av Norsk Innovasjonsindeks i nesten like mange kategorier som Oscar arrangørene. Denne indeksen er i seg selv en innovasjon og måler kundenes oppfatning av norske virksomheters reelle innovasjonskraft. Nok en gang er Norge og NHH i tet, og nå begynner utlendingene å ta etter professor Tor W. Andreassens og hans teams spennende nyvinning. BRA! Blant årets vinnere finner vi kjente navn som;

Vinner av kommersielle innovasjoner DNB v/Ingjerd Blekeli Spiten

-Vinner av kommersielle innovasjoner NorwegianEivind Christiansen

-Vinner av kommersielle og sosiale innovasjoner Sbanken v/Christoffer Hernæs

-Vinner av kommersielle og sosiale innovasjoner Stormberg v/Hege Ekberg

-Vinner av kommersielle og sosiale innovasjoner Finn v/Christian P- Halvorsen

 

Regjeringen har også denne uka avholdt sin perspektivkonferanse, og der tordnet tidligere MC Kinsey leder Simen Vier Simensen for konkrete tiltak som halvering av formuesskatten, stimulering av økt privat aksjesparing og en rekke andre grep som skal innebære gevinster på flere hundre millioner. Hvert 4. år legger Finansdepartementet frem en stortingsmelding om hvor vi er på vei og det er denne som kalles perspektivmeldingen. I år kommer den et år for tidlig, – noe vi nok bør se på som et politisk grep fra Ernas side.

Perspektivmeldingen 2020 vil ha oppmerksomhet rundt utviklingen frem til 2030 og 2060, blant annet knyttet til fallende oljeinntekter og at det blir færre i yrkesaktiv alder per pensjonist. Nytt i årets perspektivmeldingen er også at regjeringen vil peke på noen hovedstrategier for å møte utfordringene fremover.

I går kveld samlet Norges Bank sjefen landets intellektuelle elite. Tradisjonen tro lekset han først opp med tørre fakta, – før de samlet seg til middag på Grand Hotel.  I talen sa sentralbanksjefen blant annet at vi ikke bør bruke midler fra verdens største fond til grønn omstilling, – og vi som trodde at det var slik vi burde bruke våre felles midler?!

Her er et av flere gullkorn;

“Verdien av fondet utgjør nå mer enn tre ganger den årlige verdiskapingen i fastlandsøkonomien. Fondet har etter hvert blitt større enn husholdningenes samlede nettoformue, inklusiv boligformuen. Det gir fondet et interessant fordelingsmessig perspektiv. Mens den rikeste tidelen av befolkningen kontrollerer halvparten av husholdningenes formue, nyter vi alle godt av fondet”.

La oss avslutte med et genuint ønske at du liker det nye og mer lesverdige designet på InnoMag, – og si gjerne fra om du savner noe. Ukas innovasjonsblomst deles mellom verdige prisvinnere både i Hollywood og de som stakk av med prisene i NHH’s innovative innovasjonsindeks. KUDOS på selveste Valentindagen!

Happy Friday!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »