Ukens gründercase: Skal vugge din lille skatt i søvn

Atter en våkenatt er over. Din kjæreste lille baby har igjen brukt all sin energi på å holde deg våken. Teknologi er kanskje ikke det første du tenker på da. Men det finnes løsninger.

 (Skrevet av Gudbrand Teigen, InnoBørs-ansvarlig)

Hva gjør du når babyen din ikke vil sove uten vugging, bæring, trilling eller bilkjøring? Du håper det finnes noe som kan hjelpe deg og barnet ditt, ikke sant? Eller, du lager noe selv. Dette er hva en desperat og sliten pappa, Ståle Flataker, gjorde.

InnoBørs-registrerte Sleepytroll® produseres av Babliss AS som ble stiftet av Flataker i 2015. I selskapet har gründeren med hjelp fra sin svoger som er ingeniør, utviklet en sensorstyrt, oppladbar og mobil babyvugger.

Fikk barnet til å sove

– På en av mine mange og lange trilleturer med barnevogn fikk jeg ideen om å bygge en automatisk babyvugger. Prototypen av Sleepytroll virket, og endelig sov min yngste sønn Silas. Han ble ganske umiddelbart glad og fornøyd. Samtidig fikk vi andre i familien også søvn, energi og overskudd, betror Flataker Innomag.

På flere av disse trilleturene møtte Ståle andre foreldre som la merke til Sleepytroll og kom i prat. Mange ble imponert og ga uttrykk for at de ønsket seg en selv. Ståle inngikk derfor et partnerskap med en prisvinnende industridesigner i Oslo. Støttet av Innovasjon Norge og eksterne investorer er Sleepytroll nå klar for markedet etter tre år med testing og utvikling.

– Vi lover våre kunder et produkt som frigjør tid til andre gjøremål. Det kan være å gjøre lekser med eldre barn, lage middag eller få seg en velfortjent pust i bakken. Våre kunder kjenner seg igjen i utfordringen det kan være å ha et barn som ikke vil sove. Sleepytroll gir deg som småbarnsforelder en tredje hånd, og kan bidra til et bedre søvnmønster for store og små, overbeviser Flataker oss, og understreker at Sleepytroll ikke på noen måte er ment å erstatte menneskelig omsorg.

Sikrer internasjonale rettigheter

Babliss AS hevder å være først i verden med en sensorstyrt, automatisk og attpåtil mobil babyvugger. Sleepytroll kan lett demonteres og flyttes mellom barnevogner og annet utstyr for plassering av babyer.

– Vi satser internasjonalt fra dag en, og har brukt profesjonelle IPR-advokater til å beskytte våre rettigheter i store deler av verden. Teknologien, varemerket og designet er beskyttet gjennom patenter, merkevareregistrering og designbeskyttelse, sier Flataker.

Sleepytroll er bygd opp på en unik og patentsøkt metode som meget stillegående vugger en vogn, seng eller bilstol på en måte som simulerer vugging for hånd. I tillegg er den utstyrt med sensorer for lyd og bevegelse. På den måten unngår man å vugge babyen unødvendig mye, noe som ellers kan medføre avhengighet.

Ståle Flataker var lei av søvnløse netter, og lagde derfor Sleepytroll,en sensorstyrt, mobil babyvugger. Foto @ Babliss AS

Ønsker investorer velkomne

Babliss AS samarbeider med industridesigner, produsent og distributører for å lage et best mulig produkt som er trygt og brukervennlig. Å dømme etter facebookgruppen til Sleepytroll har selskapet en rekke høyt motivert testpersoner som skal sikre at produktet er gjennomtestet pålitelig. Investorene er velkommen til å bidra med mer enn finansiering.

– Sammen diskuterer vi strategi, produkt og merkevarebygging. Ved å investere i vårt selskap i en tidlig fase kan man komme inn på en lav verdivurdering med et potensial for høy avkasting, forsikrer Flataker.

Babliss AS er akkurat nå i markedet for å gjøre en kapitalutvidelse på inntil NOK 1,5 mill. Investeringen vil være godkjent for personlig skattefradrag med 23% (KapitalFUNN). Pengene skal brukes til å finansiere første produksjonsvolum av Sleepytroll og til markedsføring.

– Her er det mulighet for å bli medeier i et meget spennende og innovativt norsk selskap. Vi er klare med egen nettbutikk, og vi har gode kontakter i store kjeder for elektronikk og babyutstyr. Vi er også i dialog med distributører utenfor Norden. Tilbakemeldinger fra markedet lover godt for fremtiden og vi ser en økende trend innen kjøp av babyutstyr. I tillegg jobber vi med flere gode ideer for å gjøre merket vårt og produktporteføljen større, avslutter gründeren.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!