Home Nyheter Ukens lederkommentar: Om opptur, bomtur og nedturer

Ukens lederkommentar: Om opptur, bomtur og nedturer

0

Så tok altså Gary Lineker feil, VM i fotball var ikke bare en lek der 22 spillere løper rundt på banen kamp etter kamp før Tyskland til slutt kan heve trofeet. I Russland ble i stedet Tysklands stjernegalleri ydmyket, og de må reise hjem med bøyd hode. Skikkelig nedtur! 

Ny opptur ble det imidlertid på våre islandske venner. De viste verden nok en gang hvordan man kjemper, – og selv om de relativt blodige og forslått også må bestille flybillett hjem – ankommer de sagaøya som helter, med heder og verdighet inntakt. Lærdommen for oss endringsagenter ligger i at det ikke er noen skam i å tape, dersom du har ytet maks av det som er mulig. Ta aldri seieren på forskudd, og husk at det meste kan innoveres, – Islands trommevirvler og supporterheiarop tok russerne og verden med storm.

Det har også stormet rundt Norges rikeste kvinne som ønsket å være med i supporterheiagjengen til Anita. FERD-arvingen Katharina Andresen (23) har så vidt vi kan forstå ikke gjort noe galt, men det fotarbeidet Innovasjon Norge har prestert i saken, må kunne betegnes som både klønete, uklokt og en skikkelig nedtur!

I kjølvannet av saken viser det seg at flere ansettelser visstnok skal være av utradisjonell karakter. E24 er på saken og finner mye rart.

Fra vårt ståsted virker ikke ansettelsen av kommunikasjonssjef på langt nær så merkelig som ansettelsen av sin bestevenninne som direktør for HR, kultur og kompetanseutvikling.

Oppegående folk både i Innovasjon Norge og i rekrutteringsselskapet burde innsett at slikt er klart uheldig, – ledelsesmessig gult kort etter vår mening. Vi tror dette også er en av årsakene til at virksomheten gjør merkelige grep som å tromme sammen statsminister, næringsminister og miljøvernsminister for å lansere med brask og bram en halvferdig portal, slik de gjorde i Oslo Rådhus den 31. mai.

Ukas opptur kom onsdag, da ble det kjent at Næringsdepartementet har besluttet å selge aksjene i SAS, noe vi applauderer. Det er i år 15 år siden vi første gang anbefalte daværende næringsminister å selge statens aksjer i SAS for i stedet å satse pengene på morgendagens vekstnæringer.

Vi tror også at du vil oppleve flere oppturer når du svinger innom www.innomag.no i løpet av sommeren. Som nordmenn flest tar vi fri i juli, men InnoMag vil likevel komme med oppdateringer gjennom hele sommeren!

På vei ut i juli og sommerferiemodus opplever Arbeiderpartiet nok en nedtur. Partiet får sin laveste oppslutning siden Strømsgodset-supporteren Thorbjørn Jagland tilbake i 2002 bommet stort med å la seg avbilde med Rosenborg-skjerf. En bomtur for historiebøkene og helt på høyde med hans klassiske «Jeg har ikke for vane å se meg så veldig mye tilbake, – heller ikke fremover» uttalelse. Selv om Jonas er ærlig på at han bryr seg like lite om fotball som Elton John bryr seg om damer, og til tross for at vi opplever Jonas som en flott fyr med gode intensjoner,  er det åpenbart at man ikke blir en velgermagnet for arbeidere når man oser av Holmenkollen-sjarm. Vi tror derfor Arbeiderpartiet bør bruke sommeren til å gå i seg selv, og kanskje tiden er inne til å bytte navn. Sosialdemokratene er et langt mer fremoverlent navn, forslaget er herved overbragt. Bli gjerne med på debatten om hvem som vil utgjøre fremtidens medarbeidere. Vi mistenker at Karl Mehta har rett når han hevder at fremtidens medarbeidere vil bytte karriere minst 10-12 ganger.

For oss og våre 25 000 lesere er det viktigere enn noensinne å se fremover, og vi benytter anledningen til å ønske alle en riktig fin sommer, måtte den bringe nye tanker, ny innsikt og gode opplevelser.

Happy Friday!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst