Denne uka gikk den trønderske fotballspilleren Alexander Sørloth til engelske fotballklubben Crystal Palace for noe over 100 millioner, – samme mann var for to år siden inne på tanken på å gi seg med fotball. Liten tvil om det går opp og ned og at «fotbaill’n den e rund», for å si det med Åge Aleksandersen sine ord. På søndag skal 22-åringen trolig vise engelskmennene hva han er god for, – men allerede i dag viste et engelsk par oss effekten av kjente navn og hva det kan være godt for. Prins William og hans gravide hertuginne som i går besøkte gründerkollektivet MESH i Oslo sentrum, sjarmerte mange.

Hertugparet møtte blant andre sjakk-kongen Magnus Carlsen  under besøket hos MESH, og selv om man kan undres om det var akkurat han som trengte den positive publisiteten besøket medførte mest, opplever vi besøket som en velfortjent fjær i hatten til norske gründere, Mesh-teamet og Innovasjon Norge. Hvilke av de norske gründerbedriftene som ble presentert, kan du lese HER.

Det går opp og ned også for Telenorkongen Sigve Brekke, to år etter at han betalte hele 3 milliarder kroner for 95 prosent av aksjene i Tapad, er 2,7 milliarder nå avskrevet, – stort klarere er det ikke mulig å dokumentere at man har kastet aksjonærenes penger ut av vinduet. Det interessante er at Brekke likevel hevder at han ikke angrer på kjøpet. Det stiller vi oss undrende til. Skorter det på grunnleggende matematikk-kunnskaper i Telenors ledelse?

Vi i InnoMag har respekt for at man av og til gjør feilinvesteringer, men synes det er trist at ikke Telenor-sjefen er mann nok til å si at her har vi gjort noe både dyrt og dumt. Det er ikke småpenger som forsvinner i retning USA og India. For øvrig virker Telenor å kjøre på for fullt med sin transformasjon mot å bli heldigital, både når det gjelder salg (MyTelenor), kundeoppfølging og øvrige tjenester.

Apropos feilinvesteringer kom konsulentselskapet Menon ut med en overraskende undersøkelse denne uken der de mener å vite at hver tiende vestlending eier den digitale valutaen Bitcoin som definitivt tar sine eiere med på både opp- og nedturer. Hvis undersøkelsen skal tas bokstavelig, er over 200 000 nordmenn med på Bitcoins så langt største månedlige nedtur med et fall på 44,2 milliarder dollar – nesten syv ganger mer enn den nest verste måneden i september. Ingen skal si at ikke nordmenn er villige til å ta risiko med sine sparepenger, – og ingen avis kommer til å mangle forsider med investorer med enten kongefølelse eller nye Vollvik’er avhengig av om prisen går rett til værs eller fortsetter nedover i retning nye bunnkurser.

Ukas gründercase, Dyrebar Omsorg, er et spennende selskap med et viktig mål, til tross for at det ikke var blant de fem utvalgte som møtte det engelske hertugparet. Selskapet ønsker å bidra til å senke ensomheten blant de to millioner ensomme her i landet, gjennom såkalte dyreassisterte intervensjoner, der man nyttiggjør seg av den positive effekten omgang med dyr kan ha på mennesker. Som grunder er slike effekter den kanskje beste kongefølelsen av dem alle…

Vi gleder oss over utviklingen, og sender ukas innovasjonsblomst til Skaugum der kronprinsparet i dag tar i mot sine engelske gjester, – og ikke minst gleder det oss at vi har et kronprinspar som engasjerer seg i Norges yrende startupmiljø!

Happy Friday!