Home Nyheter «Verden trenger ikke Trump, Trump trenger verden!»

«Verden trenger ikke Trump, Trump trenger verden!»

InnoMag har de siste to dagene vært til stede på NHH studentenes Symposium i Bergen

0
Fra åpningen av NHH Symposium i Bergen

InnoMag har de siste to dagene vært til stede på NHH studentenes Symposium i Bergen. Over 260 inviterte deltagere har fått innlegg fra aktører som Henrik Syse, oljefondssjef Yngve Slyngstad, McKinsey sjefen i Norge, Martin Bech Holte, Pål Fure fra Dentsu Aegis Network og mange andre flotte talere fra inn- og utland.

Allerede åpningstalen til tidligere NHH rektor og arbeidsminister Victor Norman engasjerte og satte temaet for de to dagene. Blant mange påstander var sitatet i tittelen det som kanskje best beskrev hans poeng.

Med en ambisjon om å hjelpe deltagerne til å løfte blikket og se hvordan dagens beslutninger påvirker morgendagens resultater bestod konferansen av både innlegg, paneldebatter og en rekke workshops.  Temaet for årets konferanse var globaliseringens fremtid. Både den geopolitiske situasjonen i verden, maktbalansen nå som Trump melder USA ut av det meste og økende grad av populisme og proteksjonisme ble belyst. Det ble snakket mye om business og menneskerettigheter og flere talere påpekte at ingen bedrift kan lykkes i et samfunn som mislykkes.

Blant høydepunktene for InnoMag’s del var Henrik Syses gode filosofiske poenger, Paal Fure’s blikk på trendene og Vidar Helgesens krystallklare analyse av Europas rolle mellom USA og Asia. Imponerte gjorde også Yngve Slyngstads flotte gjennomgang av tankene bak oljefondet, og hans tanker om viktige utviklingstreff fremover. Men de egentlige vinnerene var studentene på NHH som hadde satt sammen en flott agenda med både norske og internasjonale talere av god kvalitet, og det hele bundet sammen på en flott måte. I tillegg var underholdningen førsteklasses, og på typisk studentvis tok banketten av utover naten. Vi gratulerer og applauderer – vel blåst!

Mer om konferansen finner du her.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst