Innovasjon Norge ruster opp for den “grønne økonomien. Nå jaktes ny direktør internt. Kun to av fem ledige direktørstillinger utlyses eksternt.

Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Morthen i Innovasjon Norge. Foto: Jo Michael
Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Morthen i Innovasjon Norge. Foto: Jo Michael

Norge har bygd sin velstand på å selge energi- og energikrevende industriprodukter. Når oljealderen nå er på vei tilbake, rettes nå kreftene inn på å skape neste generasjon løsninger på områder der Norge allerede har unik teknologi og kompetanse.

– Innovasjon Norge har stor og tung kompetanse i hele det grønne clusteret. Vi mener at her finnes det store forretningsmuligheter fremover, og at dette er et konkurransefortrinn som Norge må få mer fokus på, sier Elisabeth Morthen.

Hun sikter da til kompetanse innen bioøkonomi, landbruk, marin og maritim – områder som tidligere i høst ble introdusert som den grønne økonomien.

Les også: Grønne selskaper vil danke ut Apple og Google

Les også: Fem grønne stjerneskudd

Les også: En sikker og bærekraftig utvikling (sponset innhold)

3in.no vet at regjeringen har gitt Innovasjon Norge signaler om at en slik satsing er ønsket. Samtidig fremhever Morthen at satsingen er oppstått i et samspill mellom de to.

– Nå samler vi kreftene og lager en enhet som har denne tunge kompetansen, og løfter den opp i toppledelsen. Da får dette et mye mer fokus og vi kan bli en mye mer kraftfull aktør enn når ressursene har vært spredt, sier Morthen.

Leter etter fem direktører

Hvem som vil lede den nye enheten er foreløpig ikke klart. Så langt har Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth plukket fem personer til sin ledergruppe.  Nå jakter hun ny HR-direktør og leder til disse divisjonene:

• Gründere og oppstartsbedrifter
• Vekstkraftige bedrifter og innovasjonsmiljøer.
• Merkevaren Norge
• Bærekraft Norge 2030.

Av disse stillingene er det kun HR-direktøren og direktør for merkevaren Norge som lyses ut eksternt.

Morthen oppgir at de tre lederne som Anita Krohn Traaseth har utelatt fra sin ledergruppe, fortsatt er ønsket i organisasjonen.

– De har stor kompetanse og lang erfaring. Vi håper at de blir, sier Morthen – og oppgir at det er fritt frem for dem å søke de utlyste stillingene.

1 COMMENT

  1. Det er mulig dette vil kunne gi et dytt til innovasjonsevne og ny, bærekraftig vekst i Norge. Men vi er ikke sikre, fordi mangelen på såkornkapital i dette landet er prekær. Bare nevn bølgekraft til folk med risikopenger og de ser straks en annen vei.

    Kravene til å finne krevende kundebedrifter/partnere til en IFU er også nærmest umulig innen denne sektoren. Det må være mulig å hjelpe bedrifter over pilotstadiet på annen måte; det er vårt store ønske for 2015.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here