«Makeadrone» vil ha drone–bygging inn i skolen. Tirsdag pitchet de ideen sin i «100 pitches» konkurransen.

Tradisjonen tro var det klart for «100 pitches» under Oslo Innovation Week, hvor start–ups får muligheten til å vise frem sine ideer. 64 semifinalister skulle bli til åtte finalister i årets 100 Pitches konkurranse. Hver deltaker fikk tre minutter til å pitche sin idè til juryen og tilhørere.

Lite tid

En av de som fikk muligheten til dette var Henning Pedersen, med sitt selskap, Makeadrone. Han gikk på scenen sammen med Miguel Valenzuela, oppfinneren av «Pancake–robot» som er litt partner i selskapet. De var spente på den veldig korte pitchen.

– Tre minutter er ganske begrenset med tid, og det er jo så mye man vi si, så mye man vil forklare, forteller Pedersen. Han har løst tidsklemma ved å la et av produktene være en tidsklokke.

– Jeg har ikke tid til å vise frem både dronen og robotkaninen vår, så da bruker jeg kaninen som en stoppeklokke, forklarer han.

Vil inn i skoler

MakeADrone startet med Pedersens glede i å bygge og reparere droner, og da han i 2014 ble bedt om å holde en workshop i dronebygging, måtte han ha en prototype.

– Jeg måtte lage en jeg lett kunne ta fra hverandre, og vise hvordan det var bygget, forteller han.

Pedersen valgte å lage dronen i tre, både fordi en åpen løsning i tre er lettere å studere, og fordi han ville få den til å se «pedagogisk» ut.

Dronen er bygget åpent, slik at elevene skal kunne se alle komponentene, og bygge den selv.

– Det er noe skolepedagogisk over ting bygget i tre, sier han.

For planen er at dronen skal kunne brukes til opplæring. Pedersen mener dronebygging har mange læremuligheter for unge.

– De lærer om teknologi, elektronikk, teknikk, alt samtidig som du har det ganske gøy, forklarer han. Og «Makeadrone» er godt i gang med planen sin, allerede før de stilte opp mot andre endringsagenter i «100 Pitches». De har allerede solgt over 1000 dronekit til skoler, og håper nå å få dette inn i de fleste skoler i Norge.

Og kaninen som fungerer som stoppeklokke? Den skal være et supplement til musikktimen.

– Med mikrobiten i kaninen kan elevene styre en knapp under som kan gi en trommelyd. Med flere elever kan de harmonere og skape musikk, forklarer Pedersen.

Vinneren av «100 Pitches» kåres torsdag under DNB’s NTX–arrangement.