-I motsetning til andre smartklokker designet for barn så leverer Xplora’s nye X6 Play en trygg inngang til den digitale verden. Teknologien klarer kunststykket med å få barna til å balansere mellom å bruke skjermtid og fysisk aktivitet, samtidig som klokken hjelper familien med å holde kontakt på en god måte.

Dette er ikke våre ord, men begrunnelsen fra CES 2023 juryen som tildelte det norske vekstselskapet Xplora med den høyhengende prisen som “Best of Innovation” i kategorien Wearables på årets utgave av verdens største og viktigste teknologimesse.

Vi i InnoMag tok en kjapp sving bortom standen og møtte glade Xplora medarbeidere som var synlig stolte over hedersprisen.

På bildet ser vi noen av Open Innovation Lab of Norway’s medlemmer sammen med Steinar Bjørnsen på Xploras stand under CES 2023.

Gro Dyrnes, som tidligere har gjort en fantastisk innsats i Silicon Valley for mange norske gründere som Innovasjon Norges representant i Palo Alto i en årreke er overbevist om at også det enorme amerikanske markedet vil sette pris på Xploras bevisste satsning på de yngste.

-Xplora har posisjonert seg som barnets første mobiltelefon, en smartklokke unikt tilpasset barna og det hele administreres i din smarte foreldreapp. Barna liker klokken fordi de ved hjelp av GPS-muligheten blir tryggere og mer selvstendige. Som foreldre vet vi at dette er en vesentlig suksessfaktor, smiler hun.

Hun har ståltro på produktet og vi kan ikke annet enn å nikke imponert over at Xplora har vært smarte nok til å få med seg en kapasitet som Gro på laget.

Hun deler også historien om hvordan gründeren Sten Kirkbak for 13 år siden mistet sin sønn på 5 år på CC Vest senteret i Oslo. Panikken som de fleste foreldre nok har kjent på ble etter at sønnen heldigvis ble lokalisert endte opp som spørsmålet; Hvorfor kan vi ikke utstyre barn med en trygg, enkel og kul sak som viser oss foreldre hvor barna er, uten at det oppfattes som overvåkning?

Vi i Innomag har sett dette mange ganger, kreative og dyktige gründere som tar et problem og stiller gode spørsmål, utvikler innovative løsninger og nekter å gi opp selv om mange underveis påstår at slikt er for de store globale aktørene og ikke små norske gründere. Vi vet at også Remarkable gründerene slet med de samme innvendingene og forlater CES 2023 standen til Xplora stolte over å være norske.