Zuckerberg om Musks dystre spådom vedrørende kunstig intelligens: – Det er ganske uforsvarlig

Elon Musk og Mark Zuckerberg befinner seg i offentlig ”krig” etter uoverstemmelser vedrørende de potensielle farene ved kunstig intelligens.

Gründer og visjonæren Elon Musk har lenge gått offentlig ut og advart om farene ved kunstig intelligens. Under en tale til amerikanske guvernører denne måneden omtalte Tesla-kongen igjen kunstig intelligens i en negativ form. Han sa blant annet at utviklingen var en fundamental risiko mot menneskenes sivilisasjon og bad politikerne om å regulere AI før det er for sent.

– Jeg fortsetter å ringe med alarmklokkene, men frem til folk ser roboter som dreper folk i gatene, vet de ikke hvordan de skal reagere, fordi det virker så virkelighetsfjernt, uttalte Musk.

Disse dommedagsspådommene har derimot ikke falt i god jord hos alle.

Les også: Elon Musk i gang med nytt gründer-prosjekt: Vil koble hjernene våre til datamaskiner

Under en Facebook Live-spørsmålsrunde i sitt hjem i Palo Alto refset nemlig Facebook-gründeren Musk og kaller hans dystre spådom om faren ved kunstig intelliges for uforsvarlig.

– Jeg er veldig optimistisk og jeg tror folk som er negative og prøver å piske opp disse dommedagsscenarioene, jeg forstår det ikke, svarte Facebook-grunnleggeren.

– Det er veldig negativt, og på noen måter tror jeg faktisk det er ganske uansvarlig, la han til.

Zuckerberg argumenterte blant annet med at kunstig intelligens kan være med på å forhindre bilulykker og få ned dødsfall i trafikken.

Musk var derimot raskt med et tilbakesvar da han tirsdag twittret en kommentar om Zuckerbergs uttalelser:

– Jeg har snakket med Mark om dette. Hans forståelse av temaet er begrenset.

Jobber på hver sin måte

Elon Musk er ikke den eneste som frykter at robotene vil ta over verden. Den verdenskjente fysikere og matematikeren Stephen Hawking har kalt teknologien «enten det beste eller det verste som noen gang har skjedd med menneskeheten. Videre har både  Microsofts Bill Gates og Apples Steve Wosniac uttrykket sin bekymring knyttet til kunstig intelligens.

Les også: Futurist Nell Watson on AI, job loss and the solution for preserving the welfare state

I en studie gjort av forskere ved Harvard Future of Humanity institute med 352 AI-eksperter, kommer det frem at majoriteten  tror kunstig intelligens vil ha en positiv påvirkning på verden. Samtidig mener nesten halvparten at det burde gjøres mer forskning for å minimere risken for negative konsekvenser.

Både Elon Musk og Mark Zuckerberg har lenge jobbet aktivt for en forsvarlig utvikling av kunstig intelligens. Musk gjennom stiftelsen ”Open AI” og Zuckerberg gjennom AI research eller FAIR.

I følge Musk kan en mulig løsning også være å koble sammen biologisk intelligens med digital intelligens. Visjonærens siste gründerbedrift Neuralink, jobber derfor med å utvikle en måte for å kunne implementere et lag med kunstig intelligens ved hjelp av små elektroder i hjernen, og på denne måten gi mennesker evnen til å nå et høyere funksjonsnivå.

Hvorvidt etiske rammeverk og nye oppfinnelser vil kunne forhindre de potensielle negative virkninger som kommer med utviklingen av kunstig intelligens, gjenstår og se, men debatten setter iallfall temaet på dagorden. At det har kommet noe positivt ut av konflikten dem imellom, kan derfor verken Zuckerberg eller Musk være uenige i.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!