Home Nyheter Ukens lederkommentar: Om kunsten å styre, retrodebatter og nye tider!

Ukens lederkommentar: Om kunsten å styre, retrodebatter og nye tider!

0

I en surrealistisk førjulsuke der styreleder og konsernsjef i et av Norges største og viktigste selskap må sies å ha preget mediebildet, er det merkelig å være vitne til deres forsøk på å bløffe et samlet journalistkorps om at de gleder seg til å gå sammen rundt juletreet i år.

På veien rundt treet kan de jo synge om aksjekursen og tilliten som daler ned, – ikke i skjul, men i full offentlighet. Samtidig inviterer NRK til retrodebatt og later som om tiden har stått stille siden 1983. Det kunne de trygt gjøre, vel vitende om at de fleste politikerne også later til å oppfatte at tiden har stått stille de siste 30 årene og nekter å forholde seg til nye realiteter.

I stedet for å diskutere hvorfor innovative nysatsninger som Uber og AirBnB og en rekke andre innovasjoner bekjempes, forbys og forsøkes knust, var politikerne mer opptatt av å gjenta gamle standpunkt. De nektet stort sett å forholde seg til nye realiteter, og sloss i stedet for å bevare gårsdagens løsninger, som om det er dette fremtiden handler om. Et hederlig unntak var Jonas Gahr Støre som i slutten av debatten nevnte at teknologirevolusjonen vil endre det meste, men utover å peke på at arbeidsplasser forsvinner og fremstår som mer utrygge, var det ingen som tok opp ballen og foreslo konkrete grep.

Vi tror derimot at våre lesere er opptatt av hva omstillingen egentlig innebærer for de som tør å satse, og denne uka har vi derfor satt oss ned med Uber sjefen og bedt ham svare på hvordan han ser på utviklingen, vel vitende om at hans sjåfører i dag risikerer å miste lappen.

Uka har også bydd på en øvelse i politisk rundkast da politikerne på Stortinget oppdaget det umusikalske i å bevilge seg ett helt år ekstra i etterlønn, men ennå er det ingen som har våknet opp og stilt spørsmålstegn med det særdeles umusikalske i at norske skipsredere siden 90-tallet i praksis har hatt nullskatt, – mens norske gründere som tør å satse må betale skatt fra dag én.  Da politikerne gikk med på at rederiene skulle få nullskatt var den utrolige begrunnelsen at de opplever sterk internasjonal konkurranse.  Som om ikke norske gründere opplever det samme…

Denne ukas nykommer på InnoBørs har allerede fått henvendelser fra aktuelle investorer, og det er bare å gratulere gründerne med et spennende case innenfor sikkerhetssektoren. Fikk du det ikke med deg hvordan løsningen plukker opp skudd og automatisk beregner posisjoner, sier du? I så fall kan du lese mer om Triangula HER

For oss endringsagenter er det alltid inspirerende å lese om innovative satsninger og ukas Innovasjonsblomst går til gründerene bak Triangula som ser ut til å gjøre mye riktig på veien fra idé til verdi.

På nyåret kommer næringsministeren med en varslet gjennomgang av dagens virkemiddelapparat. Vi i InnoMag vil overlevere 24 konkrete grep som regjerningen kan gjøre over natten, som vil medføre konkrete resultater – og du som leser er hjertelig velkommen til å bidra via våre LinkedIn-sider.

Happy Friday!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here