Home Nyheter Ukens lederkommentar: Om unormale normaler og umusikalske tramp

Ukens lederkommentar: Om unormale normaler og umusikalske tramp

0
Høstreget har kommet, og vi ser tilbake på en unormal sommer, og mot en normal-unormal uke.

En fantastisk sommer er snart historie, og denne uka kom Metrologisk Institutt med tall som viser at normaltemperaturen i Norge i sommer har vært hele 22,2 grader. Det er nøyaktig samme normaltemperatur som i Alicante i samme periode, og det er jo slett ikke normalt…

Ingen steder er temperaturøkningen større enn på Svalbard, og det er dit Camilla og Silje nå tar med seg 100 globale endringsagenter på en maritim ukes-samtale med mål om å skape en bedre fremtid. På MESH fikk over 500 deltagere denne uken en forsmak på samtalen, og det ble en opptur av dimensjoner. Det er bare å gratulere teamet som står bak. FUTURETALKS ble en kul og inspirerende konferanse som bød på fremtidsoptimisme. Du kan lese mer om den her…

Gledelig er det også å høre at en av Norges virkelig store stjerner, professor Morten T. Hansen den 6. september kommer til INNOVASJONSDAGEN 2018 konferansen og lanserer sin norske utgave av sin siste bestselger “Suveren på Jobb….”.  Du kan lese vårt intervju med Morten her.

Et av årets sikreste tidlige høsttegn er at landets skoleveier fylles med entusiastiske førsteklassinger, og denne uka var det 2012 årgangen som hånd i hånd med stolte foreldre vandret med freidig mot inn skoleporten med nye ransler for å møte gamle studieplaner.  Det viser seg at grunnskolereformen som ble innført i 1997 som bl.a. medførte av alderen for skolestart ble senket fra 7 til 6 år, fortsatt ikke er implementert for 1. klassingene, – noe som medfører at ivrige 6-åringer blir bedt om å sitte stille store deler av dagen, – og slikt er jo slett ikke normalt for små rabbagaster. Utrolig, men dessverre sant.

Skolestarten synes jo også godt i vår postkasse, og blant mange tilbud merker vi oss at Bunnpris har noe avvikende oppfatning av hva de håpfulle små bør putte i skolesekken. I sin kundeavis kjørte de slagordet «Fyll opp til skolestart» skrevet med kritt på grønn tavle og slo et slag for store sjokoladeplater med saftig rabatt. Like smakløst er også enkelte kjøpesentres forsøk på å skape motehysteri blant de små, med salgskampanje på «skoleveskene for deg som ikke vil bruke sekk». I følge Asker og Bærum Budstikke selger man på Sandvika storsenter visstnok skolevesker til 17.000,- Både umusikalsk, unormalt og utrolig!

Umusikalske kampanjer dukker også opp i Kristelig Folkeparti grunnet noe så i utgangspunktet hyggelig som et bryllup. Etter noe de fleste i 2018 oppfatter som temmelig innafor, nemlig en vielse av to lesbiske Krf Folkepartivelgere stormer det på dansegulvet og enkelte dogmatiske konservative partimedlemmer synes styggedommen har gått for langt. For oss utenfor virker øvelsen som et tegn på at de få på Hareides dansegulv er mer opptatt av å diskutere musikken enn å danse, partiet mister jo tilhengere hovedsakelig fordi man har glemt å diskutere politikk som engasjerer.

Det er like før partiet må sende ut letemannskaper for å finne velgere, – kanskje det er på tide partiet skifter navn til Kristelig Homofob og Intoleranse Lag. Folkeparti er de i hvert fall ikke, det nærmer seg jo villedende reklame.

Denne uka markerte også ny rekord for det såkalte Bull markedet. Mye takket være rekordlave renter har markedet vært villig til å prise selskaper stadig høyere de siste 9 årene. Oppgangsperioden har nå vart i 3455 dager, – og det er jo lenger enn normalt.  I noen timer denne uken var den norske indeksen oppe i 910, ny all-time high på Oslo Børs, og alle med penger investert i markedet har danset seg mye rikere enn de utenfor markedet. De fleste er overbevist om at de også er smartere. Denne følelsen vil vedvare til noen stopper musikken, men det skremmer en del at unge mennesker låner for å investere i aksjer med skyhøy risiko. At musikken har spilt i 3455 dager betyr ikke at den ikke vil ta en pause snart, snarere tvert imot.

 

Donald Trump mener jo at oppgangen stort sett kan forklares med hans geniale beslutninger, men makan til umusikalsk president som nesten daglig tramper i Twitter-klaveret har jo verden ikke sett. Flere og flere amerikanere, de med IQ over skonummerstørrelsen, virker genuint flaue over sin president og der borte over dammen har man så smått begynt å diskutere muligheten for å stille psykopaten for riksrett. Bill Clinton måtte jo som noen husker gjennom den nedturen og han blir jo rene speidergutten i forhold til Trumps eskapader. Hovedpersonen selv har som vanlig en ydmyk kommentar til diskusjonen «Jeg aner ikke hvordan man kan stille en som gjør en strålende jobb for riksrett», sa Trump i et intervju med sitt yndlingsprogram «Fox and Friends» torsdag. Han har allerede gjort mediene til fiende nummer én.

Ukas innovasjonsblomst sendes til arrangørene av FUTURETALKS konferansen!

Happy Friday!

Med varme augusthilsener

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst