Home Nyheter Et møtested for nye ideer og nytt næringsliv

Et møtested for nye ideer og nytt næringsliv

1
Foto: Adressa.no

Gjennom å organisere innovasjons-arrangementer for gründere, investorerer, bedriftsledere, studenter, forskere – og ikke minst drømmene, ønsker Technoport å bidra til et møtested for nyskaping. Målet for fremtiden: å styrke entreprenørskapskulturen i Norge. 

Navn og alder: Gøril Forbord, 37 år
Stilling: Daglig leder i Technoport
Favorittduppeditt: Libratone Zipp-høytaleren vår
Dine tre favoritt-apps: Finn, CamScanner, Slack

 

Hva er dine lidenskaper og hvordan gjenspeiler de seg i din jobb/virksomhet?

– Jeg elsker gode politiske og filosofiske samtaler og diskusjoner. Dette gjenspeiler seg nok i at vi har ganske mange prinsipielle diskusjoner om store tema i vår lille organisasjon.

Hvordan ser ditt selskap/virksomhet ut i 2020? (Hva har endret seg?)

– I 2020 har Technoport, sammen med mange andre, vært en av bidragsyterne til at entreprenørskapskulturen står sterkere i Norge enn noen gang tidligere.

Hva/hvem er din fremste inspirasjon for å håndtere endringene som kommer?

– Min kjære bestemor som dessverre gikk bort for noen år siden. Hun ble født i 1920. Verden endret seg som kjent dramatisk i løpet av hennes 93 leveår, noe hun tilpasset seg på ypperlig vis. Hun beholdt evnen til og interessen for å lære seg nye ting hele livet. Slik vil jeg også være.

Hva er dine primære kilder til innsikt for å forstå fremtiden?

– Fremdeles synes jeg at jeg finner mange gode artikler og interessant lesestoff på Twitter, men jeg lærer mest av å snakke med smarte folk. De finnes det jo som kjent mange av her i Trondheim.

På en skala fra 1 til 10, hvor strategisk vil du si at innovasjon er forankret i selskapet du jobber for? På hvilken måte?

– Der våger jeg meg ut på en god syver. Som ansvarlig for en innovasjonskonferanse burde jeg kanskje si 10, men på dette punktet mener jeg at man alltid kan strekke seg lenger.

Hvordan endres ditt selskaps kommunikasjonsstrategi som følge av den digitale revolusjonen?

– Den må være tilstrekkelig fleksibel slik at man kan gjøre endringer og tilpasninger raskt.

Fortell kort om Technoports konferanse i mars – hva kan vi vente oss?

– Lærerike og inspirerende dager. Målet er at deltagerne skal få økt innsikt i hvordan teknologi påvirker måten vi gjør forretninger på i framtiden. På konferansen møtes oppstartsbedrifter, forskere, investorer, studenter, folk fra etablert næringsliv og offentlig sektor for å skape nye ideer og nytt næringsliv. Det blir både folkefinansieringsfest, pitchekonkurranse, praktisk rettede workshoper og inspirerende og lærerike foredrag fra internasjonale storheter som: Hyperloop-direktør Dirk Ahlborn, SINTEFs nye konsernsjef Alexandra Bech Gjørv, general for den internasjonale makerbevegelsen, Dahle Dougerty og NTNUs design thinking-guru Martin Steinert.

 

InnoMag vil følge konferansen 2-3. mars. 

Mer om Technoport: Lanserer ny norsk plattform for aksjebasert folkefinansiering. 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

1 COMMENT

  1. […] In 1980, he relocated to Silicon Valley as a founding member of 3Com Corporation. At the moment he is in the early stages of writing a book on global entrepreneurs who built great companies far from Silicon Valley and Route 128, whose working title is Making it Happen Globally. But first, he will be speaking at the Technoport conference in Trondheim. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here