Jimmy Westerheim, - Grunnlegger og CEO av The Human Aspect

Ashoka og Zalando bistår norsk innovatør

Zalando, en av Europas ledende online plattformer for mote og livsstil informerer oss nå om at de gir et bidrag på en million euro til det verdensomspennende nettverket av sosiale entreprenører; Ashoka.

Ashoka har gjort mye bra for mange sosiale entreprenører gjennom mange år og er i realiteten verdens største globale nettverk av sosiale entreprenører.  De er derfor godt kjent med å implementere ideer som endrer systemer og bekjemper samfunnsutfordringer.og takket være bidraget fra Zalando startet de også  Changemakers United (CMU).

Dette var et svar på pandemien, for å finne løsninger som bidrar til å hjelpe de som ble påvirket av koronaviruset og for å håndtere langsiktige konsekvenser som dette har påført samfunn og økonomi. Foruten økonomisk bistand, har Zalandos egne ansatte bistått via mentor- og pro-bono-kompetanse.  

 

Norske The Human Aspect 

I løpet av de siste 18 månedene har initiativet hjulpet til å finne løsninger fra mer enn 30 sosiale innovatører innen helsehjelp, beskyttelse av sårbare grupper og utdanningsmodeller. Blant disse er norske The Human Aspect, med grunnlegger og CEO Jimmy Westerheim i spissen.  Den norske entreprenøren ønsker å bryte stigmaet rundt psykisk helse: – Sammen kan vi få til positive endringer som skal hjelpe europeiske land med å møte utfordringene etter koronaviruset knyttet til psykisk helse, sier han. Jimmy intervjuer mennesker fra hele verden for å fange deres virkelige opplevelser. Alle forteller om sine egne utfordringer, hvordan de overvant dem og hva de lærte underveis. Biblioteket hans inneholder over 600 dyptgripende videointervjuer som når publikum i 180 land på flere online plattformer. Han samarbeider med skoler, helsepersonell og arbeidsgivere for å lære verdien av psykisk helse og personlig utvikling.  

Foruten norske The Human Aspect, har nederlandske Design-a-thon Works og spanske  Coronavirus Makers Forum mottatt støtte, for å nevne noen. 

 «Som utgangspunkt for mote i Europa ønsker vi å være en del av løsningen på den nåværende pandemien. Sammen med vår partner Ashoka var vi i stand til å støtte mer enn 30 sosiale entreprenører. I løpet av de siste månedene har vi investert i lokalsamfunn over hele Europa. Jeg er stolt over å se fremgangen i disse innovative løsningene på mange av de samfunnsmessige effektene av koronaviruset. Vi vil fortsette å støtte Changemakers United ettersom vi tror vi kan oppnå mye når gründerånd møter et samfunnsoppdrag,» sier Kate Heiny, direktør for bærekraft og Corporate citizenship hos Zalando.

«Det er alltid fantastisk å se hva som er mulig når sterke partnere kommer sammen,»  sier Marie Ringler, direktør Ashoka Europe. 

 Takket være Changemakers United (CMU) kan sosiale entreprenører fra hele Europa ta sine løsninger og ideer videre. Hittil har 25 mentorer, 15 selskaper og 121 eksperter stilt opp for å støtte dette arbeidet og bidratt til å påvirke. Changemakers United Online Summit la til rette for å presentere innovasjoner i den sosiale sektoren og hvor man kunne utveksle erfaringer og drive frem endringer. Dette arrangementet trakk over 1400 mennesker fra fem kontinenter i mai 2020. Initiativet støtter for tiden 75 sosiale entreprenører fra 34 land. Mer informasjon finner du i Ashokas  Changemakers United Global Report. 

 Akkurat som pandemien utvikler seg, går nå CMU fra individuell støtte til å styrke en felles innsats. Changemakers United gir en arena å dele utfordringer og hvordan man kan overvinne dem innenfor grupper av innovatører som fokuserer på mental helse, økonomiske systemer, utdanning og helsetjenester. «Pandemien avslørte svakhetene i mange sosiale systemer,» sier Marie Ringler, direktør Ashoka Europe, og avslutter: «Årsakene til disse svakhetene ligger dypt. Raske løsninger kan lindre, men fjerner ikke problemene. Det vi trenger er løsninger som tar problemet med roten».  

 Organisasjonenes nettverk strekker seg i dag rundt 3800 Ashoka -stipendiater i mer enn 90 land over hele verden. Ashoka identifiserer og støtter verdens ledende sosiale entreprenører. Basert på 40 års erfaring, forener Ashoka seg for å skape en verden der alle leve et verdig liv, ha ferdigheter til å løse problemer og skape positive endringer til beste for alle. 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!