Home Nyheter Danner Norges første grønne akseleratorprogram

Danner Norges første grønne akseleratorprogram

0

I samarbeid med Kjeller Innovasjon og OREEC, har Kongsberg Innovasjon dannet Techmakers første akseleratorprogram for grønne oppstartsselskaper i Norge. – Nå som landet vårt befinner seg i en omstillingsprosess passer det godt med initiativer som dette, sier prosjekt-og forretningsutvikler i Kongsberg Innovasjon, Hanne-Mai Eriksen.

I desember ble 186 av FNs medlemsland enig om en ny, global klimaavtale, som i korte trekk går ut på å dekarbonisere samfunnet. Norge har blant annet som mål for 2020 å kutte de globale utslippene av klimagasser tilsvarende 30 % av Norges utslipp i 1990, noe som har skapt et stort behov for grønn teknologi og bærekraftige løsninger.

– Omstilling og bærekraftige løsninger skal styrker vår konkurranseevne for fremtiden, og bidra til at grønne bedrifter skyter fart og kommer raskere til markedet for å skape verdi og nye arbeidsplasser, sier Eriksen.

En ny grønn versjon

Green Accelerator er en grønn versjon av en allerede etablert akselerator for olje- og gasselskaper. Programmet har en varighet på 3 måneder og har som mål å skape vekst for grønne startups innen ren energi, energi-effektivisering, smart cities, smart grids og andre bærekraftige teknologier.

– Aldri før har det vært investert så mye i grønn teknologi på verdensbasis som nå, og en norsk grønn akselerator er akkurat det vi trenger i disse tider.

Techmakers vil plukke ut 6 oppstartsbedrifter som i løpet av programmet vil møte både erfarne gründere, investorer og andre oppstartsselskaper. Her kommer de nye ideene og prototypene til å bli testet umiddelbart med partnerne, i stedet for at gründerne utvikler løsningen før den testes med kunder.

– Vår erfaring med programmet som ble kjørt høsten 2015, var at akseleratoren fikk oppstartselskapene og industriselskapene til å jobbe bedre sammen. Det korte intense programmet bidro til å skape energi og større dynamikk, noe som ga gode resultater.

­­

Hva ser dere etter når dere plukker ut kandidater til programmet?

 Vi ser hovedsakelig etter tre ting:

  1. Potensiale for vekst og lønnsomhet.
  2. Unikhet: Vi ser etter produkter og tjenester som bringer innovasjon til markedene.
  3. Teamet: Erfaring og drive i teamet.

Søknadsfrist for å delta i programmet er 1. mars, med oppstart 15. mars.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here