Intranettene er i dag fylt med kantineretter, rosende ord fra ledelsen og personalhåndboka. I tillegg har mange virksomheter kjøpt spesialsystemer som saksbehandlingsverktøy, kundesystemer, arkivsystemer og økonomisystemer, gjerne med ulik pålogging, språk, design og oppbygning. Mange gir opp disse systemene, og går tilbake til e-post og filserver som sine primære verktøy. I stedet for skapende arbeid med dine kollegaer, blir kunnskapsarbeidere tvunget ned i en kaotisk IT-verden.

Comperio er et av verdens fremste søkemiljøer, med dedikerte søkekonsulenter som hver dag arbeider med å lage tidsbesparende løsninger både utenfor og innenfor brannmurene. Selskapet har i dag 40 ansatte i Oslo, Stockholm og London, og jobber for kunder som Posten, Aker Solutions, UD, Gjensidige, Royal Bank of Scotland, Barclays og Unicef.

Søketeknologi sin store fordel er å kunne koble seg til andre IT systemer, og gi ansatte rask tilgang til den relevante informasjonen uavhengig av system.  På sekunder kan du finne all prosjekt, kunde eller ansattinformasjon, uansett hvilket IT system dokumentene er lagret i.

Comperio blir Elasticsearch-partner

I tillegg til å være en prisvinnende gullpartner av Microsoft har Comperio i høst inngått en avtale med Elasticsearch som sin nye teknologipartner på åpen kildekode. Dette markeres blant annet med et todagers Elasticsearch-kurs for Comperios kunder og partnere, samt et frokostseminar om Open Source på Continental førstkommende torsdag.

– Comperio har allerede lenge jobbet med søkemotorer med åpen kildekode, men det er først i høst at Elasticsearch har begynt å skyte fart, forteller salgs- og markedssjef Trond Renshusløkken. – Flere prosjekter blir løst med Elasticsearch nå i høst, og vi merker kundenes interesse for å tenke på søketeknologi med åpen kildekode som et fristende alternativ.

Søkemotoren Elasticsearch er bygd på Lucene, og er etterhvert kjent for sin tosidighet, som en løsning på tradisjonelle søkeproblemer på den ene siden, og som et godt verktøy for analyse- og “big data”-utfordringer på den andre.

Frokostseminaret

Comperio inviterte i dag til frokostseminar på  Continental har sammen med blant annet Boaz Leskes fra Elasticsearch til å introdusere søkemotoren og Svein Arne Brygfjeld fra Nasjonalbiblioteket til å fortelle om deres vei fra FAST ESP til Elasticsearch. I tillegg vil Comperios egen Niels Henrik Hagen vise hvordan man visualiserer søkelogger med Logstash og Kibana – for å kunne ha bedre oversikt over ferskvaren som en søkeløsning faktisk er.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here