Gunhild Stordalen’s EAT og Aker QRILL Company, en ledende innovativ aktør innen bærekraftige marine ingredienser, inngikk denne uken et spennende partnerskap for Stockholm Food Forum 2025. Det norske partnerskapet vil løfte fram mat fra havet som en sentral del av fremtidens matsystemer. 

Stockholm Food Forum 2025 finner sted 3. og 4. oktober og samarbeidet har som mål å sette søkelyset på rollen til «Blue Food» – fisk, skalldyr, alger og andre marine råvarer – som viktige faktorer for et sunt kosthold og redusere miljøpåvirkning i fremtidens matsystemer.

Forskning fra Blue Food Assessment, viser at mat fra havet leverer ernæring av høy kvalitet med et mindre fotavtrykk enn mange landbaserte alternativer, samtidig som havet gir tilgang til ernæring og matsikkerhet over hele verden.

På Stockholm Food Forum vil EAT og Aker QRILL Company være vertskap for en dedikert sesjon om bærekraftige marinebaserte matvarer, og vil dele eksisterende innsikt og innovasjon innen mat fra havet.

«Mat fra havet er blant de mest næringsrike og miljøvennlige kildene som fortsatt overses i reformeringen av fremtidens matsystemer», sier dr. Gunhild Stordalen, medgründer og administrerende direktør i EAT i en kommentar.

«Ved å samarbeide med Aker QRILL Company ønsker vi å vise hvordan marine innovasjoner kan bidra til å levere sunne og bærekraftige kosthold innenfor planetens grenser.»

Matts Johansen, styreleder i Aker QRILL Company, legger til:

«Vi er glade for å støtte EAT i de viktige samtalene rundt mat fra havet og bærekraftig ernæring. Hos Aker QRILL Company har vi alltid ment at havets ressurser, når de høstes bærekraftig, er avgjørende for å fø verden i fremtiden. Dette samarbeidet gjør det mulig for oss å dele vår vitenskapelige ekspertise og vise hvordan mat fra havet er en del av løsningen på global matsikkerhet, samtidig som vi ivaretar marine økosystemer for fremtidige generasjoner.»

Partnerskapet vil også involvere beslutningstakere, bedrifter og sivilsamfunnet for å fremme mat fra havet i forsyningskjeder og den offentlige samtalen.

For Innomags lesere er dette partnerskapet en påminnelse om hvordan innovasjon, samarbeid og bærekraftige løsninger kan forme fremtidens matsystemer – og vi håper dette samarbeidet vil inspirere til spennede partnerskap og konkret handling også i andre bransjer.