Oslo EdTech Cluster er en av tre nye Arena-klynger i Norge i 2015. De har som mål å fasilitere, skape samarbeid og hjelpe nye EdTech-startups å vokse internasjonalt.

– EdTech har et stort potensial utover klasserommet, og Norge befinner seg i en nøkkelposisjon, sier Hans Christian Bjørne, CEO i Oslo EdTech Cluster.

Forrige uke inviterte han Innovasjon Norges utenlandskontorer til kunnskapsdeling på Startuplab i Forskningsparken.

EdTech-nasjonen Norge
– Innen 2-3 år vil Norge være EdTech-nasjon nummer 1, forespeiler Rolf Assev i sin presentasjon. Rolf er styringsgruppeleder i klyngeprosjektet, samt partner i StartupLab og mattespill-verktøyet We Want to Know.

Han forklarer at klyngen har en svært god grobunn i at det allerede eksisterer 40 EdTech firmaer totalt i Norge så langt.

– Vi ønsker å få flere til å starte opp, og å dele kunnskap med hverandre. Tanken er at vi samlet står sterkere, og vi kan hjelpe hverandre med viktige introduksjoner.
– Ingenting har egentlig skjedd innen formidlingen av undervisning over hundrevis av år. Ting må skje, en endring er på gang, og jeg understreker at dette bare er starten, sier Rolf.

Utfordringer med internasjonal vekst
Flere norske EdTech selskaper (Kahoot, Creaza, Kikora, Junglemap og AlphabetKing) er tilstede denne dagen, og i korte innlegg får de delt erfaringer om utfordringene de møter på veien til internasjonal vekst. Tanken her er at Innovasjon Norge-ambassadørene skal få høre og lære mer om dette spennende norske satsningsområdet – samt gi anledning til at begge sider får stille spørsmål om behov og muligheter.

– Vi kom til et naturlig metningspunkt når vi nådde 50% av elevmassen i Norge, og da måtte vi gå internasjonalt for å klare å fortsette veksten, sier Johan Kvarving Vik, daglig leder i Kikora.
– Vi har forsøkt flere ulike måter å få produktet vårt ut i salg, men møter på utfordringer i forbindelse med kostnader rundt oversettelse og tilpasning til ulike markeder, forklarer Johan.
– Nøkkelen til suksess der ute, slik vi ser det, er å bygge opp et nettverk av ”evangelister” og lokale rådgivere.

Både Hilde Hukkelberg fra Innovasjon Norges London-kontor, og Lisbeth Smestad fra Silicon Valley-kontoret bekrefter at de er villige og klare til å hjelpe flere å nå ut til de rette samarbeidspartnerne og potensielle investorene i sine områder. Kahoot har allerede mottatt endel bistand, og alle IN-utsendingene er enige i at det å samle norsk EdTech i en gruppering vil gjøre at de stiller sterkere.

IN-ambassadører i Q&A

Ekstern link

http://www.arenaclusters.no/siste-nytt/nye-arena-prosjekter/

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here