I to år lette Handelshøyskolen BI etter nye, moderne læringsverktøy, før de ga opp. Så hyret de inn et gründerteam. 

En måned med intenst arbeid under Tøyen Startup Summer Camp ble fredag avsluttet med pitchekonkurranse under “Demo day”. På det meste har 25 oppstartselskaper vært på plass i lokalene til House of Nerds på Hasle i Oslo.

Initiativtager Geir Sand Nilsen stablet campen på beina for å ha et sted å lage prototypen til selskapet Edtech Foundry. Selskapet har fått i oppdrag fra Handelshøyskoen BI å lage en ny læringsplattform for studentene. Allerede om to uker tas i bruk av tre av klassene ved BI.

– BI brukte to år på å beskrive hva de ville ha. Men ingen klarte å levere løsningen, sier Sand Nilsen.

• Les også: 100x – den første kunden i det første selskapet

Fredag vant han og teamet hans en tur til Innovasjon Norges inkubatorprogram – Tinc – i Silicon Valley. Prisen ble vunnet i konkurranse med andre selskaper som den smartere billadeappen Meshcraft, bildedelingstjenesten Galloreel, sosiale medier-vektøyet Socius, rekrutteringstjenesten Climb og hjernetreningstjenesten Memolife.

Juryformann Pål Næss fra Innovasjon Norge vektlegger at Sand Nilsens arrangør-rolle gjorde at juryen gikk en ekstra runde, for å være sikre at begrunnelsen var vanntett. Han og med-jurymedlem Benjamin Sommer trekker at selskapet løser et opplagt problem, med et stort marked.

– Edtech Foundery har også et sterkt team som utfyller og kompletterer hverandre. De har også en en veldig hypotesedrevet måte å jobbe på, der de hele tiden validerer løsningen i markedet, som jeg liker godt, poengterer jurymedlem og engleinvestor Benjamin Sommer.

Aktiv læring

Bildene Edtech foundry viste frem av appen under under pitchekonkurransen viser at den nye løsningen er tydelig inspirert av beste praksis hos populære samhandlingstjenester som Slack eller Facebook.

Sand Nilsen poengterer at den nye løsningen skal legge til rette for aktiv læring. Det skjer gjennom at elevene hele tiden oppmuntres til å bidra ved at det alltid er tilgjengelig en deleknapp – som lar elevene enkelt legge til innhold fra en rekke ulike nettjenester. Samtidig kobles kommentarfeltet direkte inn i løsningen, i stedet for å legges på en separat del i nettløsningen, slik det er i dag, opplyser han.

Teamet består i tillegg til Sand Nilsens gründererfaring av universitetslektor Kristian Collin Berge og programmererne Are Almaas og Kenneth Lynne. Og alt er i følge gründerne i rute.

– Vi har fått gjort veldig mye, og er i rute. Det kan fortsatt bli noen lange netter for å få alt klart, men vi skal klare det, sier initiativtager Geir Sand Nilsen – som har gitt tjenesten navnet Maastery.com.

100x: Jakten på en ny oppstartsformel

Noen flere campplaner har han foreløpig ikke.

– Mitt fokus er min egen startup. Hvis det gavner startupen jeg driver med, kan det skje at jeg drar i gang noe sånt igjen. Men da må teamet mene at det er riktig, sier Sand Nilsen.

– Men flere av deltagerne på campen har lurt på “hva nå”?. Det er mulig de finner seg noen andre inkubatorer å sitte ved, sier Sand Nilsen.

Bildetekst: Kenneth Lynne, Are Almaas, Kristian Collin Berge og Geir Sand Nilsen vant en tur til Innovasjon Norges Tinc-program i Silicon Valley.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here