I dag braker det igjen løs for den årlige næringslivskonferansen Kongsberg Summit. Under tittelen «Forny deg eller dø» sender arrangørene et viktig budskap til
norsk næringsliv, offentlig sektor og politikere om at Norge må satse på teknologi og innovasjonsledelse for å beholde konkurransefortrinnet sitt. Designbyrået Halogen åpner konferansen.


Det er første gang et designbyrå som Halogen åpner en konferanse hvor toppsjiktet av Norges teknologimiljø er tilstede. Et tegn på at teknologitunge miljøer for alvor begynner å se verdien av design som et strategisk verktøy.
”Nå drar de fremste teknologene inn designere for å fortsette å vokse smart internasjonalt. Det er en anerkjennelse av at strategisk design skaper reell konkurransekraft globalt”, sier administrerende direktør Lillian Olsen i Halogen. Hun innleder sesjonene Global Opportunities og Technology Watch sammen med NHO-president Tore Ulstein og professor Torger Reve fra Handelshøyskolen BI.
Strategisk design handler om mennesker

Olsen vil dele erfaringer fra innovasjon innen maritim-, energi- og offshoresektoren. Hovedbudskapet er at mennesker må gå foran teknologi for at innovasjonsprosesser skal lykkes. ”Jeg opplever at kundene våre bruker design strategisk for å lage bedre produkter og tjenester,
samt gjennomføre arbeidet sitt på en smartere og mer effektiv måte. De har erfart at dette øker deres konkurransekraft”, fortsetter hun.

Halogen bruker servicedesignmetodikk for å designe innovasjonsprosesser for selskaper som Statoil, FMC og Kongsberg Maritime. Designbyrået har blant annet vært med å utvikle den prisbelønte brokonsollen K-Master for Kongsberg Maritime.
Designdrevet innovasjon

Flere sentrale norske og utenlandske næringslivsledere vil være tilstede på Kongsberg Summit. Sammen vil de belyse Kongsbergklyngens globale muligheter, men også forutsetningene for å lykkes. Et sentralt tema er hvordan fagmiljøer skal samarbeide for å skape innovasjon.

Flere designtenkere fra 4-5 andre ulike disipliner er også med i årets program, som er satt sammen av Kongsberg Devotek. Programmet inneholder bla Chris Bangle fra Chris Bangle Associates, Biomimmicry NL og Linjebygg Offshore som praktiserer sin strukturerte
innovasjonsmetodikk «TEMPO» prosessen etter mønster fra IDEO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here