Arven fra min bestemor

Som liten jente tok bestemor meg med til Sjømannsmisjonens innsamlinger for fattige barn i Afrika.

Det ble strikket, bakt og sydd, og alt som ble produsert ble loddet ut, og pengene sendt til trengende. For da som nå, visste man at fattigdommen var gjennomgripende på den andre siden av jordkloden.  Selv om misjoneringen var viktig, ble det også drevet omfattende velferdsarbeid. Bestemor lærte meg å tro på betydningen av å gjøre gode gjerninger. Hadde hun levd nå, ville hun gledet seg over at jeg har fulgt i hennes fotspor.

Moderne folkefinansiering

Om målet er det samme som den gang, er virkemidlene totalt annerledes. Over et halvthundre år etter mine besøk i misjonen, er det få av oss som kjøper årer på basar. Teknologien har forandret måten vi driver veldedighet på. De sosiale plattformene gjør det mulig for oss å nå langt utover bygda, og inn i tusen hjem via internett. Crowdfunding er form for finansiering av prosjekter hvor mange enkeltpersoner går sammen om å støtte et prosjekt med penger eller andre ressurser. Innsamlingen foregår hovedsakelig via Internett, hvor personen bak prosjektet presenterer sin idé. Prosjektene er av valgfri art. Det kan være alt fra musikk og kunst, et bokprosjekt, til veldedighetskampanjer, eller kampanjer for oppstart av en ny bedrift.
Bestemor og jeg


Fønd.no på norsk
Crowdfønding er nå kommet inn i norsk virkelighet. Fønd(http://fønd.no/) er en crowdføndingstjeneste utviklet av unge ildsjeler som gir gründere og sosiale entreprenører i Norge mulighet til å samle inn nødvendig kapital, kommersialisere og markedsteste produkter/tjenester, samt etablere et nettverk for videre vekst. Skoleprosjektet Ernas favoritt  er nå på Fønd, og gir meg en mulighet til å skaffe nødvendig kapital og nettverk til å realisere unge jenters drømmer på landsbygda i Uganda. Arven fra min bestemor lever videre. En takk til henne.

 

Av: Bitten Schei i www.mothercourage.no

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here