Det fremstår som et svært godt tiltak å rekruttere til gründeryrket gjennom ordinær skolegang når det stiller opp over 800 mini-gründere til konkurranse i Oslo!

 

Over 800 elever fra ungdomsskoler og videregående skoler i hovedstaden stilte til konkurranse på Norges Varemesse den 12. mars. Bak det årlige arrangementet står Ungt Entreprenørskap.

 

– Entreprenørskap er både et læringsmål og en læringsstrategi. Vi har i dag sett bevis på dette. Elevene viser et smittende engasjement, imponerende kunnskaper og en lærelyst jeg ikke har sett andre steder. UE Oslo takker alle elever, jurymedlemmer, lærere og crew som var med på å gjøre dette til en minneverdig dag, forteller Siv Elin Dammen, daglig leder i UE Oslo.

 

Slik fungerer ungdomsbedrift:

 

Elev- og ungdomsbedrift og gir elever i  ungdoms- og videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle ungdomsbedriften med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut fra en reell idé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Overskuddet bedriften gir, er det elevene selv som bestemmer over. En ungdomsbedrift registreres i Brønnøysundregisteret via Ungt Entreprenørskap som en egen juridisk enhet. 

 

Emessa2014(1)

 

Foto: UE.no

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here