Inga Strümke ved NTNU er tildelt Forskingsrådets formidlingspris 2023 for formidling om kunstig intelligens. Strümke får prisen for stort engasjement og utmerket formidling, kombinert med høy faglig kunnskap.

Juryen vektlegger at Strümke får prisen fordi hun i formidlingen er opptatt av både den faglige utviklingen og hvordan kunstig intelligens har innverkning på samfunnet. Hun deltar med stort engasjement i samfunnsdebatten om et komplisert forskingsfelt som har konsekvenser for hele samfunnet.

– Gratulerer så mye til Inga Strümke med formidlingsprisen! Vi trenger uredde forskere innen alle fag. Strümke har virkelig imponert med å opplyse og synliggjøre samfunnsdebatten på et så viktig felt som kunstig intelligens, sier forskings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch.

Inga Strümke har doktorgrad i partikkelfysikk og er førsteamanuensis ved institutt for datateknologi og informatikk ved NTNU, der hun forsker på kunstig intelligens. Strümke har på kort tid blitt den mest synlige forskeren og formidleren innenfor kunstig intelligens i Norge. Hun har en omfattende formidlingsaktivitet bak seg, inkludert bestseger-boken Maskiner som tenker

Du kan se  takketalen til Inga Strümke her.