Tirsdag var Epicenter i Oslo vertskap da vår årlige INNOVASJONSDAGEN 2023 dialogkonferanse ble avholdt for 100 inviterte gjester.

Konferansen ble åpnet av klima- og miljøminister Espen Barth Eide og det var vår egen redaktør, Truls Berg som ønsket velkommen. Det ble en ettermiddag spekket med flotte talere og innlegg, – og med partnere som Open Innovation Lab of Norway, NorBAN og Computerworld var det duket for en festdag for de som heier på å løfte Norge frem i front innovasjonsmessig. Som VG’s legendariske redaktør Torry Pedersen så riktig påpekte i paneldebatten han ledet har vi nemlig en lang vei å gå og høyt å klatre. Dagens 22. plass på den globale innovasjonsindeksen skaper IKKE rom for noen hvileskjær!

Derimot har vi nordmenn grunn til å være stolt av klima- og miljøminister Espen Barth Eide som engasjert åpnet konferansen og holdt et godt innlegg om behovet for økt innovasjonskraft for å nå klima og miljømålene uten manus før han avsluttet med å dele ut prisen til Norges tre mest innovative virksomheter 2022-23 i den årlige kåringen av Norges mest innovative virksomheter som vi i InnoMag står bak sammen med Computerworld. I år er det det niende året vi løfter frem landets mest innovative virksomheter.

De tre som i år gikk til topps var;

1. TOMRA
2. Aker Biomarine
3. Ferd Holding

Du kan lese mer om juryens begrunnelse for de tre og de 22 andre som har grunn til å være ekstra stolte i år her.

Med debatter ledet av innovasjonsnestorer som Torry Pedersen og Dr. Ragnhild Nilsen og dyktige debattanter som Ingvild Myhre, Trond Atle Smedsrud, Liv Dingsør, Svein-Magnus Sørensen og Kathrine Myhre fra Patentstyret, samt de unge lovende gründerne Elisabeth Holst Nyström og Eirik Kristoffer Myking.  I tillegg fikk vi flotte innsiktsfulle taler fra selveste John Kao, Annicken R. Day, Morten Stødle, Rune Arnhoff og sist, men ikke minst. Den tøffeste av dem alle; Vår ferske verdensmester Kristin Harila som klatret alle verdens fjorten 8000 meter toppene på kun 92 dager.

For en prestasjon, for en dame, for en ettermiddag! TUSEN TAKK alle som bidro til å lage dette til en festdag for oss endringsagenter 🙏

Her kan du se noen bilder fra årets store festdag for oss endringsdager som etter det faglige ble avsluttet i SUMMIT 21, med et fantastisk utsyn over hovedstaden.