Kinesisk mann har “giftet seg” med robot han selv har laget

Etter å ha gitt opp håpet om å finne den store kjærligheten, tok mannen like gjerne saken i egne hender.

Zhen Jiajia (31), en kinesiske ingeniør innen kunstig intelligens, giftet seg nylig med roboten Yinggying som han bygget for ett år siden, rapporterer The Guardian.

31-åringen var angivelig lei av maset til familien om å finne seg en dame å gifte seg med. Etter å ha “datet” roboten i to måneder inviterte han derfor familie og venner til bryllup. Giftemålet er dog ikke anerkjent av kinesiske myndigheter.

Mangel på kinesiske kvinner

I følge World Economic Figures siste statistikk, er det i gjennomsnitt 113,5 menn per 100 kvinner i Kina i dag. Mye av dette skyldes den 40 år lange ett-barns politikken som har ført til at svært mange har valgt å ta abort eller adoptere bort barnet dersom kjønnet har vist seg å være jente. Det skjeve antallet mellom kvinner og menn gjør at opp mot 50 millioner kinesiske menn står i fare for å ende opp alene, med mindre de finner seg en utenlandsk dame, eller som Jiajia gjorde, en robot.

Til nå kan Yinggang bare lese og snakke noen få ord, men Jiajia ønsker å utvikle “kona” til også å kunne gjøre daglige gjøremål. Inntil da må han selv bære rundt på den 30 kg tunge roboten.

Lovlig giftemål med roboter kan bli virkelighet

Roboter har allerede begynt å erstatte mennesker på mange forskjellige områder. En av områdene futurister tror roboter vil komme til å spille en stadig viktigere rolle, er innenfor “sex-tech” industrien.

“Robophilia”, mennesker som tenner seksuelt på roboter, kan kanskje høres rart ut, men ettersom den virtuelle verden fortsetter å utvikler seg, vil trolig også forhold med roboter bli mer akseptert med tiden.

Flere eksperter inkludert forfatter av boken “Love and Sex with Robots” og kunstig intelligens ekspert David Levy, spår at giftemål mellom mennesker og roboter kan bli virkelighet allerede innen 2050.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »