– Å få tilgang til fagpersoner som kan hjelpe å realisere løsningen på et sosialt problem, er nesten mer verdifullt for sosiale entreprenører enn penger alene, mener Anne Aaby, daglig leder i Prospera.

Førstkommende torsdag 10. mars er det tid for årets tredje SuperTorsdag, en uformell og fysisk møtearena for alle som er opptatt av inspirasjon, læring og gjensidig nytte og glede. Denne månedens tema er ”Future of Networks”, der fire nettverksledere vil presentere sine tanker om hvordan sosiale nettverk kan være en katalysator for positiv endring.

En av de fire som skal innta talerstolen denne uken er Anne Aaby, daglig leder i Prospera, Norges ledende organisasjon innen kompetansebasert frivillighet.

– I Prospera har vi 250 konsulenter, advokater, økonomer, kommunikasjonskonsulenter etc. som er villige til å bruke litt av tiden sin på å hjelpe sosiale entreprenører å lykkes. Målet er å skape mest mulig sosial avkastning.

Gjennom bruk av nettverket sitt finner organisasjonen personer med spisskompetanse som kan løse sosiale entreprenørers utfordringer. Nettverket skaper de rundt pro bono-prosjekter. Pro bono-prosjektene er på 3 måneder, fem timer i uken og derfor håndterbart for flesteparten av konsulenter i fulltidsjobb.

–Prospera er prosess og nettverk satt i system. Det kan være ganske ensomt å være sosial entreprenør med en ny og god løsning på et sosialt problem. Det å få tilgang til fagpersoner som kan hjelpe realisere denne løsningen, profesjonelt og effektivt, er derfor nesten mer verdifullt enn penger alene, sier hun.

Interessen for hjelp som sosial entreprenør er ikke den eneste som er stor. Også interessen for fagengasjement utenfor sitt faste arbeid er enorm, men så langt har Prospera bare hatt mulighet til å ta inn ca. 13-15 nye konsulenter i måneden, kan Aaby fortelle.

– Mye av arbeidstiden blir brukt på å kontinuerlig utvikle nettverket for å matche behovene begge veier. Både på konsulentsiden og organisasjonssiden.

De tre andre som også vil være til stede under SuperTorsdag for snakke om hvordan man kan bruke sosiale nettverk og digitale plattformer for å sammen skape en bedre verden, er Anders H. Lier, styreleder i Norway Innovation Forum, Chatrine Skar, partner i Nordisk inkubator for samfunnsinnovasjon SoCentral og brobygger Bert – Ola Bergstrand i LivingBridgetPlanet.

Dørene åpner kl. 17:00 og eventet tar som vanlig sted på Heidi´s Bier Bar.

 

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here