Norges største forretningsplankonkurranse

Gjennom en reise fra forretningsidé til å stå med en ferdig utviklet forretningsplan, veileder Venture Cup sine deltakere gjennom forelesninger, kurs og tilbakemeldingsprosesser. Alt endte i en helaftens konkurranse hvor imponerende premier ble utdelt til dyktige gründere.

 

Venture Cup er Norges største forretningsplankonkurranse for studenter. Den nasjonalt dekkende studentorganisasjonen Start Norge som står bak arrangementet  gjennomførte forrige ukes nasjonale finale i Trondheim med stil.

 

Hermann Dahl, leder for Start Norge sier følgende: ”Venture Cup tar nye steg hvert år, og blir stadig bedre. Årets finale oser det kvalitet av, både når det gjelder gjennomføringen og deltakere. Med et nasjonalt løft godt i gang, og dermed en større og bedre forankring i universitet og høgskolesystemet, vil nok dette arrangementet bare fortsette å vokse. Venture Cup er en forretningsplankonkurranse som utfordrer, pusher og motiverer unge gründere til å ta nye steg og peke ut veien videre. Vi ser en klar effekt ved at deltakelse i Venture Cup fører til økt oppstartvilje. Venture Cup er et konkret tiltak som helt klart fører til økt innovasjon og verdiskaping i Norge. ”

 

En jury bestående av representanter fra Innovation Forum Norway, Skandiabanken, National Oilwell Varco og McKinsey kåret sine favoritter i en flere ulike kategorier. ”Å være i stand til å ta en idè, fra tegnebrettet fram til kommersielt produkt er essensen i verdiskapning, noe som vi som selskap også er avhengig av å kunne gjøre gang på gang.” forteller Jens Ingvald Ornæs som er  Area Manager i National Oilwell Varco Trondheim.

 

Vinneren av årets Venture Cup, Rune Aalberg Alstad går hjem med 60 000 kr fra Innovasjon Norge, et springbrettstipend på 100 000 fra Connect Norge, 15 000 kr fra Skandiabanken og en svært lukrativ rådgivnings og oppfølingspakke fra McKinsey.  I en kommentar uttaler han at “Det å vinne Venture Cup er en god bekreftelse på at flere har troen på oss og at vi er på riktig vei. Pengepremien er et kjærkomment bidrag til vår lansering på verdens største instrumentmesse i California januar neste år.”

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *