Det var Norconsult som tok med seg statuetten hjem etter å ha designet ett av Norges mest kjente landemerker, og en av Oslos mest besøkte turistattraksjoner med sitt innovative og energieffektive lysdesign.

Den 26. november mottok Norconsult Norsk Lyspris 2013. Prisen ble etablert av Lyskultur i 2001 og deles ut hvert år.

“Lysdesignet framhever både arkitektur, ingeniørkunst og hoppsporten. Det er valgt en god teknisk løsning som er hensiktsmessig med hensyn energieffektivitet og vedlikehold. Det er modig at man her har vist måtehold og begrenset effektbruk og samtidig klart å vise landemerket separat fra landskapet. Juryen mener at løsningen promoterer Oslo som en av Fremtidens byer det er tatt hensyn til lysforurensing og energibruk. Hoppbakken signaliserer et verdig og tydelig visuelt symbol for Oslo og Norge. Den blir en logo i terrenget i vintermørket.” skriver Norconsult på sine sider.

Juryens begrunnelse:
Holmenkollens belysning er for en arena som skal håndtere store publikumsmasser. Det skal tilrettelegges for internasjonal TV-overføring, og lyset skal sist men ikke minst fremheve det som regnes for Norges viktigste landemerke. Lysdesignet løfter frem form og funksjon, og viser den storslåtte arkitekturen. Effektbelysning løfter skihoppet opp fra bakken. Dette presenterer hoppbakken i et svev som på en visuell, enkel og treffende måte understreker byggverkets innhold og mening. Belysningen fungerer også som funksjonsbelysning for gangveien under.

 

 

 Se det fantastiske lysshowet:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here