Vi har snakket med Vidar Andre Mohaugen, gründeren bak det nylig etablerte solbrillemerket “VUDD”. Etter en pangstart av en lansering på selveste 8. mai er Vidar svært optimistisk.

“Hvor kjekt er det ikke å ha solbriller som flyter i vann? Eller som du kan kaste på bålet for å holde varmen dersom du havner i den situasjonen. For å ikke snakke om hvor bra treverk er sånn generelt. Vel, avgjørelsen var lett. Vi må lage solbriller i tre og gi dem navnet ”VUDD”! Dermed begynner sagaen om Solbrillemerket VUDD som ble etablert på Carl Berner i Oslo en vårdag i 2014.”.

 

Hva gjorde at du ville starte et eget solbrillemerke?
– Jeg kunne sagt at det lenge har vært en drøm å skulle starte å selge solbriller. Men det ville ikke vært helt sant. Det er egentlig ganske så tilfeldig at jeg begynte med det.

Det hele startet med at jeg klaget til en kamerat over et par briller jeg hadde kjøpt i vinter. Etter en stund med klaging, hvor jeg fortalte om hvordan jeg kunne gjøre alt så mye bedre selv, fikk han til slutt nok. Jeg husker at han omtrent skrek til meg og sa; ”Gjør det bedre selv da!”. Da bestemte jeg meg ganske enkelt for å gjøre det, litt sånn på trass, egentlig.

Hvordan kom du på ideen med solbriller av TRE?vudd1

– Jeg tenkte at hvis jeg først skal gjøre dette så skal det bli skikkelig kult, og det skal være noe eget. Jeg trengte også noe som skilte meg ut fra mengden. Så i det jeg kom på å lage de i tre åpnet en ny verden seg. For hvor kult er ikke tre?

Hvilke fordeler har det å lage produktet av tre?

– Tre er lett, sterkt og fleksibelt. Det ser utrolig kult ut å ha på nesen, og best av alt –  ingen briller er like. På grunn av variasjonene i treverket vil alle brillene være litt forskjellig fra hverandre. Legger vi de miljømessige gevinstene på toppen av dette, er tre en sikker vinner!

 

Du kan lese mer om solbrillene og veien videre for VUDD på www.vudd.no

2 COMMENTS

  1. Hei.,

    hvor stort etablerer bidrag ble gitt fra Innovasjon Norge ?
    eller klarte du hele produkt utvikling og kommersialiserings fasen uten støtte?
    Beklager men jeg er litt nyskjerrig på hvilke kriterer som ble satt av IN ?

    mvh karlem

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here