Nuria Espallargas kåret til årets Female Entrepreneur

Trondheim: Vinneren av Innovasjon Norges´s Female Entrepreneur 2017 og en pengepremie på 500.000 kroner er Nuria Espallargas.

Espallargas har startet Seram Coatings AS og omdannet verdens nest hardeste materiale til et pulver som kan brukes i beleggindustrien.

Næringsminister Monica Mæland og Kulturminister Linda Hofstad Helleland delte ut prisen under Technoport: The Human Factor i Trondheim, Norges største teknologi- og innovasjonskonferanse. Kronprinsparet var også tilstede under prisutdelingen.

Vinner Nuria Espallargas. Foto: Technoport
CEO i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth åpnet årets Female Entrepreneur 2017

Female Entrepreneur er en pris som gis til en dyktig kvinnelig gründer med en bedrift, et produkt eller en tjeneste innenfor tech-segmentet. Formålet med prisen er å få fram gode rollemodeller for å inspirere og mobilisere flere kvinner til vekstgründerskap. Verden står midt i en teknologisk revolusjon som fører til store endringer i samfunnet. Dessverre er kvinner sterkt underrepresentert både i teknologiske yrker og som gründere av teknologiselskaper. Få kvinner satser stort innen ny teknologi, skriver Innovasjon Norge i forkant av prisutdelingen.

Siv Hilde Houmb, som har startet cybersikkerhetsselskapet Secure-NOK AS, og Marianne Haugland Hindsgaul, som er CEO i Bubbly Group og har utviklet en robot som er utplassert i butikker og henter inn umiddelbare tilbakemeldinger fra kunder var også blant finalistene.

Prisen er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet og Innovasjon Norge. 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »