Home Tech Med-tech Ny studie: Prevensjonsapp mer effektiv enn p-piller

Ny studie: Prevensjonsapp mer effektiv enn p-piller

0

På tross av positive resultater fra tidlig forskning har prevensjonsappen Natural Cycles vært kontroversiell. Nå viser en studie av mer enn tjue tusen kvinner og to hundre tusen mentruasjonssykluser at den faktisk er mer sikker enn p-piller.

Studien – som er den største av sitt slag noensinne – er gode nyheter for appen, som er utviklet av den svenske kjernefysikeren Elina Berglund. Resultatene representerer et stort gjennombrudd, i følge Business Insider.

Les også: Fem nyvinninger som kan revolusjonere helsesektoren

I følge Pearl-indeksen – som måler hvor mange kvinner av hundre som vil kunne oppleve uønsket graviditet innen et år ved bruk av metoden – er Natural Cycles nittitre prosent effektiv. Tradisjonelle p-piller ligger på nittien prosent på den samme indeksen.

Måler fruktbarhet via kroppstemperatur

Appen – som måler fruktbarhet ved å overvåke kroppstemperatur og mate den inn i en algoritme som viser hvor i syklusen sin man befinner seg – har vært tilgjengelig på markedet en stund nå. Ikke alle har omfavnet appen foreløpig – men med tilstrekkelig tillit fra publikum har den potensiale til å bli et eksempel på virkelig disruptiv innovasjon.

– Siden flere og flere kvinner velger naturlig prevensjon som et alternativ, er vi glade for at det finnes en sertifisert app som er understøttet av solide, kliniske beviser, sier professor Kristina Gemzell Danielsson ved Karolinska Universitetssykehus i en pressemelding.

– Appen fungerer

Studien har målt effektivitet både ved vanlig bruk – når produktet tas i bruk i det virkelige liv, av virkelige mennesker – og ved perfekt bruk. Ved perfekt bruk er Natural Cycles nittini prosent effektiv.

James Trussel, som er professor ved Princeton – og som har vært med på å skrive en artikkel om studien i Contraception Journal – er tydelig i en kommentar til Business Insider:

– Studien viser at appen er effektiv.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst