MIT's Trond Undheim kommer til Oslo 2. april - vi ses vel?

Nye helter, gamle koster og hosteskam

Ukas definitive høydepunkt er for oss besøket av professor Robert Wolcott fra Chicago, lederen av World Innovation Network.Det har gått tre år siden han sist var på besøk og 10 år siden han fylte Oslo Rådhus.

En av superpedagogens spesialiteter er å stille enkle spørsmål som om vi tror det vi holder på med i dag vil være noe vi kan leve av om 5 år. Spørsmålene er muligens enkle, men de er alt annet enn enkle å svare på…

For seks spennende vekstselskaper var kanskje den norske finalen i Start Up World Cup hos DNB i går vel så spennende. For dem handlet det om å få muligheten til å reise over til San Francisco i mai og konkurrere om 1 000.000 dollar i prispenger, – samt muligheten til å titulere seg som verdensmester. Du kan se litt mer om finalen og hvem som reiser her.

SHE-konferansen i Oslo Spektrum er også en verdig kandidat til ukas viktigste happening. Heidi Aven, Camilla Hagen og de andre driftige damene har skapt en kul og viktig happening der både ledere, entreprenører, investorer, politikere, studenter og næringslivsfolk møtes til det arrangørene hevder er Europas største konferanse for å styrke kampen for likhet. Ikke helt tilfeldig er det også årets kvinnedag på søndag. Abelia er derfor også ute med en dagsfersk kåring av 50 kvinner som teller. En av de som står høyt på lista er Otiga Group‘s toppsjef, Hilde Lekven. Du kan lese intervjuet med henne her.

En annen og vikitg kåring denne uka var Deloitte’s FAST 50 der 29 medarbeidere i HomeFutureHome fra Stavanger stakk av med den gjeve prisen som landets raskest voksende teknologiselskap med en vekst på formidable 3861%

Vi velger å helgardere, – og påstår at alle tre er verdige kanidater og velger å være positive til at miljøer som de nevnte trekker frem verdige vinnere. Det er flott at vi gjør litt stas på endringsagenter som satser.

Ukas tristeste står to heltøffe karer for, nemlig James og Jack. Vi snakker selvsagt om James Bond som grunnet Corona viruset har utsatt kinopremieren fra april til november. Risikoen for tomme kinosaler takket være Crona viruset slår ut selv verdens tøffeste dobbeltnull.

Jack er i dette tilfelle Jack Welch, General Electrics legendariske toppsjef som i 1999 ble utropt av Fortune Magazine til århundrets leder. Denne uken gikk han ut av tiden, – et av hans sitat som vil bli husket er dette;

When the rate of change inside your company  is lower than the rate of change outside, the end is in sight”

Enden på visa var det denne uka også for Kragerø’s og hele Norges trubadur, Alf Cranner. Hans viser vil leve videre og teksten til “Din tanke er fri” er obligatorisk for endringsagenter i alle aldre.

Også Michael Bloomberg‘s presidentkampanje-vise som kostet milliardæren mer enn 4 milliarder norske kroner fordelt over 7 små uker endte denne uka etter alt annet enn supre tall etter supertirsdagen. Om ikke annet så bidrar jo tallet til å sette litt perspektiv neste gang vi her hjemme har brukt litt mye av sparepengene på noe som raskt viste seg mindre genialt enn opprinnelig tenkt, – ikke sant?

Skikkelig nedtur er det nok dessverre for arrangørene av Holmenkollen Skifestival. Folkefesten som finner sted denne helgen er nå besluttet kansellert, – istedet skal utøverne gå rundt og hoppe bakken ned uten at noen tilskuere får med seg begivenhetene live. Trist, men tatt i betrakning av antallet fulle Holmenkollbane trikker og effekten en hostekule i dag skaper er det lett å forstå at arrangørene så seg nødt til å ta denne beslutningen. Hosteskam kaller de det, vi håper ikke ellers sindige nordmenn tar helt av, men det er et nasjonalt problem at vi så åpenbart tas på sengen av et problem vi har sett komme i to måneder.

Ukas innovasjonsblomster går til SHE konferanse arrangørene og Hilde Lekven som utfordrer en hel bransje,  samt Deloitte’s FAST 50 ansvarlige og årets vinner FutureHome og Silicon Vikings og DNB, samt Robert Wolcott

Happy Fredag!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »