Riktig godt nyttår, kjære lesere!

Nylig hadde jeg gleden av å holde en tale på Global Impact Week. På skjermen blinket tallet 97 438, det var antallet registrerte seere fra 143 land. Sakte innså jeg realiteten; Den digitale utviklingen visjonære IT-ledere har snakket om siden jeg ramlet inn i bransjen på slutten av 1980-tallet var ikke lenger visjonære drømmer, men en realitet.

Hva vil så det nye året by på for oss endringsagenter?

Det vet vi ikke, men det vi vet er at InnoMag aldri har vært mer populært og i løpet av året feirer vi 10 år som Norges ledende innovasjonsmagasin – og vi fortsetter å levere relevant innhold og verdifull innsikt gratis til alle våre lesere.

Come mothers and fathers
Throughout the land
don’t criticize
What you can’t understand
Your sons and your daughters
Are beyond your command
Your old road is rapidly agin’
Please get out of the new one
If you can’t lend your hand
For the times they are a-changin’
Som Bob Dylan avslutter sin klassiker The times they are a changin;
“The slow one now will later be fast
as the present now will later be past”.
Han legger også til at dagens leder senere vil komme sist, – og vi lurer på om ikke Mark Zuckerberg hadde denne sangen i tankene da han lanserte Facebooks Metaverse satsning og byttet navn til Meta i fjor. Ikke alle har fått det med seg, men TikTok klatret i fjor forbi både Google og Facebook og er i dag verdens mest populære websted. Utrolige 167 millioner TikTok videoer streames hvert eneste minutt hver dag – tidene endres og selv markedsledere lever i 2022 farlig om de ikke innoverer.

Ingen steder er endringsbølgene og innovasjonskraften mer synlig enn på Consumer Electronics Show. Selv om vi fortsatt er i årets første uke pågår allerede verdens ledende teknologimesse i Las Vegas, CES 2022 og med 2200 av verdens ledende produsenter fra over 54 land som alle sloss om å vise frem sine mest innovative produkter og tjenester. Da vi var til stede for 2 år siden hadde vi selskap av over 150 000 deltagere. Også i år har en del har tatt turen over til Las Vegas, men langt flere logger i år på fra sine hjemmekontor verden rundt. Blant mange høydepunkt kan nevnes at trenden i retning digitale plattformer fortsetter med uforminsket styrke, 5G og digitale plattformer, samt omnikanalløsninger og Metaverse som på CES vinkles som neste versjon av internett.

Her hjemme valgte NHO å utsette sin tradisjonelle årskonferanse til 12. mai og siden temaet er morgendagens jobber i Norge, morgendagens arbeidsgivere og arbeidstakere, og ikke minst morgendagens arbeidsliv anbefaler vi både NHO og våre lesere en sving innom CES 2022 høydepunktene her.

2022 har såvidt startet, men Senterpartiet har allerede besluttet at de ønsker å belønne fylker som vil bruke to nye år på å dele opp det de har brukt to år på å slå sammen. At gevinstene som Telemark og Vestfold alene henter ut beløper seg til hundrevis av millioner spiller ingen rolle. I det perspektivet er det tragikomisk når regjeringsgarantisten partiet Rødt som har gått knallhardt ut mot deltidsstillinger søker etter regnskapsmedarbeider i 50% stilling. Av og til er det langt mellom liv og lære…

I USA ble Elisabeth Holmes dømt til inntil 20 års fengsel denne uken etter et tiår som en av USA’s mest feirede kvinnelige entreprenører. Selskapet hun startet bløffet en hel verden med å love en liten fingerbasert blodtester som skulle gi full oversikt over helsetilstanden. Hennes høyprofilerte støttespillere inkluderte Rupert Murdoch og Henry Kissinger, – og Barack Obama utnevnte henne til intet mindre enn en ambassadør for globalt entreprenørskap. Holmes, som modellerte seg etter Steve Jobs, startet Theranos og lovet både investorer og markedet både gull og grønne skoger, men det blir lite skogsturer de neste 20 årene på Holmes. Om ikke annet kan hun pynte cellen med bilder av seg selv på forsiden av både Forbes, Fortune, Inc. og New York Times.  Selv om det kan være langt mellom liv og lære er det som som romerne sa det, slett ikke langt fra Kapitol til Den tarpeiske klippe der kjeltringer og svindlere ble kastet ut fra.

Ukens innovasjonsblomst sendes til norske aktører som har innsett at de bør synes på CES, – både Airthings og Nordic Semiconductor bruker messen til å lansere nyheter og møte viktige partnere. Kudos!

Happy Friday og riktig god helg!